Enginarlı Girit Kebabı
MALZEMELER
6 adet enginar
600 gr kuzu kuşbaşı
30 adet arpacık soğan(veya 3 adet kuru soğan)
1-2 adet domates
1-2 adet yeşil biber
3-4 su bardağı sıcak su
1 demet dereotu
Yarım paket margarin
Tuz, karabiber
Süslemek için: Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Kuzu etini, margarin ile birlikte bir tencereye koyun. Etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Önceden kabuklarını soyup yıkadığınız arpacık soğanlarını da ilave edip, 1-2 kere daha karıştırın.
Daha sonra 3-4 su bardağı kadar sıcak su ekleyip, tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Domatesleri ve biberleri büyükçe, her bir enginarı da dörde bölerek, etlerin pişmesine yakın tencereye ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip, ağzı kapalı olarak pişirin. Etler ve enginarlar pişince tencereyi ocaktan alıp, ince kıyılmış dereotu serpiştirin.
Yemeğinizi 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından enginarlı girit kebabını servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyerek, servis yapın.
Not. Antalyada bir arkadasıma ait olan tarifi paylaşmak istedim sizlerle, diger tarifler için asagıdaki linke tıklayın lutfen. ( Paylastıgınız İcin Tesekkur Ederim)
GİRİT EZME
Tarif İcin Tıklayın
https://tarkansemener.blogspot.com/2013/02/girit-ezme-chef-tarkan-semener.html
YanıtlaSil