ERMENİ PİLAKİ


 

Ermeni Pilaki

Chef Tarkan SEMENER

Malzemeler

Yarım kilo Bombay fasulye,3 adet kuru soğan,1 demet maydanoz,1 çay bardağı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber,1 tatlı taşığı kuru nane,1 tatlı kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı yenibahar,Tuz ve şeker

Hazırlanışı

Fasulyeler akşamdan ıslatılır (suya yatırılır), sabah pişirilir ve suyu süzülür. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp zeytinyağında ve tavada az miktar şeker ile kavrulur. Üzerine fasulyeler ilave edilip 10 dakika kadar soğanlarla özleşmesi sağlanır ve ocaktan alınır. Baharatlar ve doğranmış maydanozlar ilave edilip karıştırılırak servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun :)




Meyhane Barbunya Girit Usulü


TARİFİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN





Yorumlar