Ermeni Pilaki
Chef Tarkan SEMENER
Malzemeler
Yarım kilo Bombay fasulye,3 adet kuru soğan,1 demet maydanoz,1 çay bardağı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber,1 tatlı taşığı kuru nane,1 tatlı kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı yenibahar,Tuz ve şeker
Hazırlanışı
Fasulyeler akşamdan ıslatılır (suya yatırılır), sabah
pişirilir ve suyu süzülür. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp zeytinyağında ve
tavada az miktar şeker ile kavrulur. Üzerine fasulyeler ilave edilip 10 dakika
kadar soğanlarla özleşmesi sağlanır ve ocaktan alınır. Baharatlar ve doğranmış
maydanozlar ilave edilip karıştırılırak servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...