Z.YAĞLI BiBER DOLMA

Z.YAĞLI BiBER DOLMA

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

Dolmalık  biber—300 Gr Pirinç—300 Gr K.soğan—Dereotu—Maydanoz—T. Nane—T. Soğan--1 Çay Bardağı Zeytinyağı--2 tatlı Kaşığı Şeker—1 tatlı Kaşığı Tuz--Karabiber—Yeni Bahar-Tarçın – Dolmalık fıstık—Kuş üzümü--Ceviz

HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp yıkayın. Süzülmeye bırakın. Cevizleri ayıklayın, mutfak robotunda irice çekin. Soğanları ayıklayıp, yıkayın. Kesme tahtasında çok minik küpler halinde doğrayın. Dereotunu Maydanozu, nane ve T Soğanı  çok ince kıyın.

 Yayvan bir tencereye 40 ml. zeytinyağını koyun. Isınınca soğanları ve fıstığı ilave edin, Pembeleşene kadar çevirin, pirinci ekleyin ve çevirmeye devam edin. 250 ml. sıcak su ilave edin , kuş üzümü, ceviz, şeker, yeni bahar, tarçın , karabiber ve tuz ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten almanıza yakın, dereotunu ,naneyi, maydanoz ve t. Soğanı ilave edip altını kapatın.  Biberlerinizi  dolma içiyle doldurun. Tencereye dizin, kalan zeytinyağını ekleyin. 125 ml. su ilavesiyle, bir limonu kabuklu yarın piyaz şeklinde doğrayıp  üstüne  tabak kapatıp  pişirin. Servis tabağına dizin  soğuk  olarak  servis yapın. AFİYET OLSUN. :)


Yorumlar