Girit üsülü bakla fava
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
KURU BAKLA 1Kg
K.SOGAN 3 ADET
SARIMSAK 8 DİŞ
½ LİMON SUYU
TUZ 2 TATLI KAŞIGI
ŞEKER 5 TALI KAŞIĞI
SIZMA ZEYTİN YAĞI 1 SU BARDAGI
YETERİNCE SU
HAZIRLANIŞI
MALZEMELERİMİZİN TAMAMINI TABANLI TENCEREDE ÇOK KISIK ATEŞTE BAKLALAR TAMAMEN ERİYENE KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA EL BLENDIRINDA ÇEKELİM (İSTEGE GÖRE İÇERİSİNE DERE OTU
KOYABİLİRİZ BLENDIRDAN ÇEKTİKTEN SONRA ) SICAK HALDE SOGUTMAK İSTEDİGİMİZ BİR KABA DÖKELİM.(BORCAM YADA PASTA KEK KALIPLARIDA OLABİLİR) SERVİS YAPACACAGIMIZ TABAKTA ÜZERİNE KIRMIZI SOGAN ZEYTİN YAĞI PUL BİBER KOYALIM. AFİYET OLSUN.
Super
YanıtlaSilÇok güzel tarifler teşekkürler.
YanıtlaSil