Girit üsülü bakla fava - FAVENTA


 Girit üsülü bakla fava

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

KURU BAKLA 1Kg

K.SOGAN 3 ADET

SARIMSAK 8 DİŞ

½  LİMON SUYU

TUZ 2 TATLI KAŞIGI

ŞEKER  5 TALI KAŞIĞI

SIZMA ZEYTİN YAĞI 1 SU BARDAGI

YETERİNCE SU

HAZIRLANIŞI

MALZEMELERİMİZİN TAMAMINI TABANLI TENCEREDE ÇOK KISIK ATEŞTE BAKLALAR TAMAMEN ERİYENE KADAR PİŞİRDİKTEN SONRA EL BLENDIRINDA ÇEKELİM     (İSTEGE GÖRE İÇERİSİNE DERE OTU

 

KOYABİLİRİZ BLENDIRDAN ÇEKTİKTEN SONRA )      SICAK HALDE  SOGUTMAK İSTEDİGİMİZ  BİR KABA DÖKELİM.(BORCAM YADA PASTA KEK KALIPLARIDA OLABİLİR) SERVİS YAPACACAGIMIZ TABAKTA ÜZERİNE KIRMIZI SOGAN ZEYTİN YAĞI PUL BİBER KOYALIM. AFİYET OLSUN.






Girit Ezme


DEVAMI




Girit Usulü Meyhane Barbunya


Tarifin Devamı










Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...