CAFE DÖ PARiS SOUS
Tereyağında soğanı ve sarımsakları soteleyin ve sonra hardalı, ve maydanozu ilave edin. Baharatların hepsini ve tuzu ilave edip, kremayı katın. İki dakika kaynatıp altını kapatın.
Sıcak olarak et yanında veya üzerinde servis yapın. Bazı böreklerin yanındada kullanabilirsiniz.AFİYET OLSUN
Guancamola Sos
EV YAPIMI CHİLİ SOS
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve yuvarlak şekilde doğrayın. Daha sonra domatesleri ve sarımsakları rendeleyin. Kereviz yapraklarını ufak ufak kıyın. Zeytinyağı ile biberleri soteleyin. Daha sonra domates sosunu ve sarımsakları ilave edin. En son yaprakları ekleyin ve karıştırın. Piştiğinden emin olduğunuz da sıcak suyu, sirkeyi, şekeri ve tuzu ilave edin biraz daha kaynatın. Daha sonra kapatın ve soğumasını bekleyin. Sosunuz soğuduğunda blender ile ezin. Bu sosun dayanama süresi 1 ya da 1.5 haftadır.
Safranlı Hollandaise Sos
70 ml şarap, 30 ml sirke, defneyaprağı ve 2 adet ardıç tohumunu kaynatın. Buharlaştıktan sonra sirke ve şarap yarı ölçüsüne geldiğinde ocaktan alın.Süzdükten sonra yumurta sarıları ile karıştırıp benmari usulü kısık ateşte ısıtın. Yoğunlaşmaya başladığında karıştırın ve ocaktan alıp eritilmiş sıcak tereyağını yavaşça içine döküp karışımı çırpın.Hazırladığınız sosu bir tutam tuz, karabiber, limon suyu ve bir tutam safranla tatlandırın. Bu sosu haşlanmış sebze ve balıkla ılık olarak servis yapabilirsiniz.
FESTO SOS
Fesleğen yapraklarını yıkayıp kurulayın.Dolmalık fıstığı 180 derece fırında1-2 dakika pembeleştirdikten sonrafesleğen yaprakları, sarımsak ve birtutam tuzla havanda ezin.Ezme işlemisırasında azar azar pecorino peynirive parmesan peynirinden ilave edipezmeye devam edin.Sos kıvamınageldikten sonra ayrı bir kaba alıp zeytinyağıilave edip karıştırın.Krema kıvamınageldiğinde pesto sos hazır olmuşolacak.Çoğu zaman pesto sosutatlandırmak için 1 çay kaşığı tereyağıya da 1 çay kaşığı haşlanmış makarnasuyundan ilave edilir.
HAVUÇLU, ZENCEFiLLi DiP SOS
ISPANAKLI VE PEYNiRLi SOS
Chef Tarkan SEMENERKüp kesilmiş karışık peynirleri 30 dakika 250 ml sütün içinde bekletin. Sütü süzüp peynirleri ayrı bir yerde saklayın. Beşamel sos hazırlamak için süzdüğünüz süt, un ve tereyağını tencerede 10 dakika devamlı karıştırarak pişirin.
Küp kesilmiş peynirler, taze ıspanak, bir tutam tuz ve öğütülmüş tane karabiberi blender’de çekip tüm karışımları (beşamel sos ve peynirli-ıspanaklı karışım) birleştirin. Ispanaklı ve peynirli sosu benmari usulü ısıtıp risotto’yla ya da et dolgulu tortellini ile servis yapabilirsiniz.BAKLALI DiP SOS
Baklalı dip sos için soğanı ve arnavutbiberini zeytinyağıyla tavada soteleyin. Tavaya iç baklayı, 600 ml sebze suyu ve ince şekilde doğranmış taze soğanı aktarıp 8-10 dakika pişirin. İçine bir tutam tuz ve 1 çorba kaşığı rendelenmiş keçi peyniri ekleyip mutfak robotundan geçirin.Süsleme için bir kabın içinde 1-2 çorba kaşığı keçi peyniri rendesi ile ince şekilde doğranmış taze soğanı karıştırın. Yağlı pişirme kağıdı serili tepsiye 5 cm kalınlığında kıtırlar oluşturacak şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğutun.Kalan rendelenmiş keçi peyniri ile baklalı dip sosu karıştırın. Peynirli kıtır, haşlanmış bakla içi, arnavutbiberi ve taze soğanın yeşil kısmı ile servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...