Soslar


CAFE DÖ PARiS SOUS


Chef Tarkan SEMENER

Café de Paris sos tadına en yakın tarifi aşağıda bulabilirsiniz

Malzemeler

125 gr. tereyağı
1 adet rendelenmiş soğan
4 diş rendelenmiş sarımsak
1 paket krema
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydonoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı:




Guancamola Sos

 Chef Tarkan SEMENER

 MALZEMELER

 1 adet avokado 1 adet domates 1 adet dolmalık kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı limon suyu maydanoz 100 gram krema 1 çay kaşığı tobasco sos Yarım baget ekmek

 HAZIRLANIŞI





EV YAPIMI CHİLİ SOS

Chef Tarkan SEMENER

Malzemeler


 10 adet chili biberi---2 kaşık zeytinyağı---3 adet yeşil biber---3 adet domates Kereviz yaprağı---3 diş sarımsak---3 adet kesme şeker---2 kaşık sirke---2 çay kaşığı tuz----Sıcak su

 Hazırlanışı


 

Safranlı Hollandaise Sos

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

 200 gram tereyağı-- 3 adet yumurta sarısı-- Ardıç tohumu----Defne yaprağı--  Safran --  1 adet limo--Sirke-- Beyaz şarap-- Tuz --  Karabiber

HAZIRLANIŞI




FESTO SOS

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

 32 yaprak fesleğen--15 gram rendelenmiş pecorino peyniri--  15 gram rendelenmiş parmesan peyniri
 20 gram dolmalık fıstık-- 1-2 diş sarımsak--   Yarım su bardağı sızma zeytinyağı--  Tuz

HAZIRLANIŞI



HAVUÇLU, ZENCEFiLLi DiP SOS

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

Havuçlu zencefilli dip sos için
  550 gram havuç
  40 gram taze zencefil
  30 gram tereyağı
 30 gram un
   Yarım soğan
  Sebze suyu
   Tuz, Karabiber
Milföy batonları için
   230 gram milföy hamuru
  1 adet yumurta
   Rendelenmiş parmesan peyniri,   Haşhaş tohumu

  HAZIRLANIŞI




ISPANAKLI VE PEYNiRLi SOS

  Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

  150 gram karışık peynir (gouda, gravyer, köy peyniri)
 20 gram un
 20 gram taze ıspanak
  20 gram tereyağı
   Süt
  Tuz
  Tane karabiber

HAZIRLANIŞI


 


BAKLALI DiP SOS


Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

Dip sos ve süsleme için
  400 gram haşlanmış iç bakla
  150 gram rendelenmiş keçi peyniri (Pecorino peyniri)
  1 çorba kaşığı soğan
   1 adet acı arnavut biberi
  2 adet taze soğan
   Sebze suyu
  Sızma zeytinyağı
   Tuz

HAZIRLANIŞI






Yorumlar