CAFE DÖ PARiS SOUS
Chef Tarkan SEMENER
Café de Paris sos
tadına en yakın tarifi aşağıda bulabilirsiniz
Malzemeler
125 gr. tereyağı
1 adet rendelenmiş soğan
4 diş rendelenmiş sarımsak
1 paket krema
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydonoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Guancamola Sos
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
1 adet avokado 1 adet domates 1 adet dolmalık kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı limon suyu maydanoz 100 gram krema 1 çay kaşığı tobasco sos Yarım baget ekmek
HAZIRLANIŞI
EV YAPIMI CHİLİ SOS
Chef Tarkan SEMENER
Malzemeler
10 adet chili biberi---2 kaşık zeytinyağı---3 adet yeşil biber---3 adet domates Kereviz yaprağı---3 diş sarımsak---3 adet kesme şeker---2 kaşık sirke---2 çay kaşığı tuz----Sıcak su
Hazırlanışı
Safranlı Hollandaise Sos
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
200 gram tereyağı-- 3 adet yumurta sarısı-- Ardıç tohumu----Defne yaprağı-- Safran -- 1 adet limo--Sirke-- Beyaz şarap-- Tuz -- Karabiber
HAZIRLANIŞI
FESTO SOS
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
32 yaprak fesleğen--15 gram rendelenmiş pecorino peyniri-- 15 gram rendelenmiş parmesan peyniri
20 gram dolmalık fıstık-- 1-2 diş sarımsak-- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı-- Tuz
HAZIRLANIŞI
HAVUÇLU, ZENCEFiLLi DiP SOS
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
Havuçlu zencefilli dip sos için
550 gram havuç
40 gram taze zencefil
30 gram tereyağı
30 gram un
Yarım soğan
Sebze suyu
Tuz, Karabiber
Milföy batonları için
230 gram milföy hamuru
1 adet yumurta
Rendelenmiş parmesan peyniri, Haşhaş tohumu
HAZIRLANIŞI
ISPANAKLI VE PEYNiRLi SOS
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
150 gram karışık peynir (gouda, gravyer, köy peyniri)
20 gram un
20 gram taze ıspanak
20 gram tereyağı
Süt
Tuz
Tane karabiber
HAZIRLANIŞI
BAKLALI DiP SOS
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
Dip sos ve süsleme için
400 gram haşlanmış iç bakla
150 gram rendelenmiş keçi peyniri (Pecorino peyniri)
1 çorba kaşığı soğan
1 adet acı arnavut biberi
2 adet taze soğan
Sebze suyu
Sızma zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...