HAM İNCİR REÇELİ
1/2 kg ham incir
3 SB toz şeker
3 SB su
2 YK limon suyu
Ham incirleri bol suda güzelce yıkadıktan sonra sertçe olan
sap kısımlarını kesin. Alt kısımlarına ufak bir kesik atın.
Tencere içerisine kaynar su döktükten sonra su fokurdarken içerisine
kabuklu ham incirleri de ilave ederek haşlayın.
Yaklaşık 8-10 dakika boyunca kaynayan ham incirleri suyun
içerisinden alın ve süzgü içerisine koyun.
Haşlanmış ham incirleri birkaç defa soğuk sudan geçirin.
İncirlerin tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra yeniden
süzgece alarak sularının süzülmesini bekleyin.
Ham incirler pişmeye hazır hale geldikten sonra, öncelikle
reçel tenceresi içerisine şeker ve suyu koyarak şerbeti hazırlayın.
Şerbeti karıştırarak şekeri eritin ve fokurdamaya
başladıktan sonra limon suyunu da ilave ederek 10 dakika süre ile kaynatın.
Hazır hale gelen şerbetin içerisine ham incirleri ilave
edebilirsiniz.
Kısık ateşte reçeliniz pişerken ham incirler sürekli
şerbetin yüzeyine çıkacağı için arada bir kepçe ile bastırarak şerbeti
emmelerini sağlayın.
Reçelinizi yaklaşık 40-50 dakika süreyle kaynattıktan sonra
incirler de pişmiş olacaktır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
TARİF HAZIRLANIYOR
KİRAZ REÇELİ
1/2 kg kiraz
1,5 SB toz şeker
1/4 SB su
1 YK limon suyu
Kirazları yarım saat su içerisinde bekletin.
Kirazları yıkadıktan sonra saplarını koparın. Kenarlarına
bıçakla çizik atarak çekirdeklerini çıkarın.
Kiraz tanelerini derin bir kase içerisinde alın ve üzerini
toz şeker ile kaplayın.
Toz şekere yatırılan kirazları bir gece boyunca buzdolabında
bekletin.
Kirazları reçel tenceresine aktarın. Üzerine bir fincan
kadar oda sıcaklığında su ilave ettikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynama noktasına ulaşan reçeliniz fokurdamaya
başlayacaktır. Üzerinde biriken köpükleri her defasında sıyırın.
Reçelinizi kısık ateşte kaynamaya bırakın ve bu süreçte
reçel tenceresinin başından ayrılmayın.
Ocağın altını söndürmeden hemen önce limon suyunu ilave edin
ve bir taşım daha kaynayan reçelinizi ocaktan alın.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
TARİF HAZIRLANIYOR
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
TARİF HAZIRLANIYOR
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
TARİF HAZIRLANIYOR
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
TARİF HAZIRLANIYOR
------------------------------------------------------------------------------------------------------
TARİF HAZIRLANIYOR
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...