Butik Reçeller


HAM İNCİR REÇELİ
1/2 kg ham incir
3 SB toz şeker
3 SB su
2 YK limon suyu

Ham incirleri bol suda güzelce yıkadıktan sonra sertçe olan sap kısımlarını kesin. Alt kısımlarına ufak bir kesik atın.
Tencere içerisine kaynar su döktükten sonra su fokurdarken içerisine kabuklu ham incirleri de ilave ederek haşlayın.
Yaklaşık 8-10 dakika boyunca kaynayan ham incirleri suyun içerisinden alın ve süzgü içerisine koyun. 
Haşlanmış ham incirleri birkaç defa soğuk sudan geçirin.
İncirlerin tamamen soğuduğuna emin olduktan sonra yeniden süzgece alarak sularının süzülmesini bekleyin.
Ham incirler pişmeye hazır hale geldikten sonra, öncelikle reçel tenceresi içerisine şeker ve suyu koyarak şerbeti hazırlayın.
Şerbeti karıştırarak şekeri eritin ve fokurdamaya başladıktan sonra limon suyunu da ilave ederek 10 dakika süre ile kaynatın.
Hazır hale gelen şerbetin içerisine ham incirleri ilave edebilirsiniz.
Kısık ateşte reçeliniz pişerken ham incirler sürekli şerbetin yüzeyine çıkacağı için arada bir kepçe ile bastırarak şerbeti emmelerini sağlayın.
Reçelinizi yaklaşık 40-50 dakika süreyle kaynattıktan sonra incirler de pişmiş olacaktır.
-------------------------------------------------------------------------------------------------





TARİF HAZIRLANIYOR


KİRAZ REÇELİ
1/2 kg kiraz
1,5 SB toz şeker
1/4 SB su
1 YK limon suyu
Kirazları yarım saat su içerisinde bekletin.
Kirazları yıkadıktan sonra saplarını koparın. Kenarlarına bıçakla çizik atarak çekirdeklerini çıkarın.
Kiraz tanelerini derin bir kase içerisinde alın ve üzerini toz şeker ile kaplayın.
Toz şekere yatırılan kirazları bir gece boyunca buzdolabında bekletin.
Kirazları reçel tenceresine aktarın. Üzerine bir fincan kadar oda sıcaklığında su ilave ettikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynama noktasına ulaşan reçeliniz fokurdamaya başlayacaktır. Üzerinde biriken köpükleri her defasında sıyırın.
Reçelinizi kısık ateşte kaynamaya bırakın ve bu süreçte reçel tenceresinin başından ayrılmayın.
Ocağın altını söndürmeden hemen önce limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynayan reçelinizi ocaktan alın.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


TARİF HAZIRLANIYOR

-------------------------------------------------------------------------------------------------------



TARİF HAZIRLANIYOR

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


TARİF HAZIRLANIYOR
---------------------------------------------------------------------------------------------------------




TARİF HAZIRLANIYOR
------------------------------------------------------------------------------------------------------



TARİF HAZIRLANIYOR

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Yorumlar