PAÇANGA
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
BÖREK İÇİN
YUFKA-PASTIRMA-RENDE KAŞAR-SİVRİ BİBER-DOMATES-
SALATASI İÇİN
LOLOROSSO-POLOROSSO-ENDİVYEN-MİNİ YEDİKULE (AKDENİZ YEŞİLLİKLERİNİ ELLE KIRALIM)
BÖREK SOSU İÇİN
DOMATES-SARIMSAK-FESLEGEN-DENİZ TUZU-ÇEKME KARABİBER (PİŞİRİP YOGUNLAŞTIRALIM)
SALATA SOSU İÇİN
LİMON -SARMISAK –DENİZ TUZU-SIZMA ZEYTİNYAĞI-ÇEKME KARABİBER
NOT: BU TARİFTE BÖREKLERİ KÖMÜR IZGARADA TEREYAĞLAYIP IZGARA EDEBİLİRSİNİZ (TUZLU KEÇİ TEREYAĞI TAVSİYE EDERİM. AFİYET OLSUN
SANDALDA KARiDES
MALZEMELER
HAZIRLANISI
Brüksellahanasını temizleyip tuzlu suda 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla 6 dakika haşlayınSüzüp soğuttuktan sonra küçük kesin ve çırpılmış yumurta, tuz, karabiberle karıştırın Karidesin ucu hariç diğer kısımlarını ayıklayıp içini temizleyin. Yağlayıp unladığınız tartalet (8 adet) kalıbına 3 mm kalınlığındaki hamuru yerleştirin. İç dolguyu aktarıp 1’er karides dizin. 180 derece fırında 12 -15 dakika pişirin
SICAK PATLICAN SALATASI
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
YÜKSEK ATEŞTE KÖZLENMİŞ BOSTAN PATLICANLARIMIZA ZEYTİN
YAĞINDA SOTELEDİĞİMİZ BİBER DOMATES SARIMSAK MAYDONOZ
SİRKE VE TUZUMUZU İLAVE EDELİM . SICAK YA ILIK SERVİS YAPILMASINI TAVSİYE EDERİM.AFİYET OLSUN :)
FIRINDA ENGiNAR
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Enginarları (küçük veya orta boy) ayıkladıktan sonra yapraklarının bir kısmı kalacak şekilde tüylü kısmını temizleyin.
İkiye kesip ortasını biraz daha temizleyin (İçlerine dolgu yerleşecek şekilde birkaç sapını bırakarak saplarını inceltin.).
Tencerede şarapla tatlandırılmış suya zeytinyağı ve bir tutam tuz serpip enginarları ekledikten sonra kapağını kapatıp pişirin.
Kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra enginarları süzün.
İç dolgu için kenarları alınmış tost ekmeği, 4 çorba kaşığı dolusu rendelenmiş keçi peyniri, parmesan peyniri, bir tutam tuz, öğütülmüş karabiber ve doğranmış taze baharatları bir kapta karıştırın
Hazırladığınız iç dolguyu ikiye kesilmiş enginarlara doldurup enginarları yağladığınız fırın tepsisin e yerleştirin
Üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.
10 dakika sonra 1 su bardağı sebze suyuyla enginarları ıslatın. Üzerlerini alüminyum folyoyla örtüp 15 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına aktarıp sıcak olarak servis yapın.
(İsteğe göre üzerine yemeğin harcını gezdirebilirsiniz.) AFİYET OLSUN:)
FARKLI BRUSCHETTA’LAR
MALZEMELER
İlk 6 adet bruschetta harcı için
İkinci 6 adet bruschetta harcı için
60 gram haşlanıp dondurulmuş kalamar - 1 adet al dente haşlanmış kabak- Maydanoz- Sızma zeytinyağı- Tuz- Karabiber
Üçüncü 6 adet bruschetta harcı için
150 gram ızgara tavuk göğüs eti- 2 adet salatalık turşusu- Sızma zeytinyağı- Tuz- Karabiber
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...