Ara Sıcaklar












PAÇANGA

Chef Tarkan SEMENER

 

MALZEMELER

 

BÖREK İÇİN

 

 

YUFKA-PASTIRMA-RENDE KAŞAR-SİVRİ BİBER-DOMATES-

 

SALATASI İÇİN

 

LOLOROSSO-POLOROSSO-ENDİVYEN-MİNİ YEDİKULE (AKDENİZ YEŞİLLİKLERİNİ ELLE KIRALIM)

 

BÖREK SOSU İÇİN

 

 

DOMATES-SARIMSAK-FESLEGEN-DENİZ TUZU-ÇEKME KARABİBER (PİŞİRİP YOGUNLAŞTIRALIM)

 

SALATA SOSU İÇİN

 

LİMON -SARMISAK –DENİZ TUZU-SIZMA ZEYTİNYAĞI-ÇEKME KARABİBER

 

 

NOT: BU TARİFTE BÖREKLERİ KÖMÜR IZGARADA TEREYAĞLAYIP IZGARA EDEBİLİRSİNİZ (TUZLU KEÇİ TEREYAĞI TAVSİYE EDERİM. AFİYET OLSUN






SANDALDA KARiDES


Chef Tarkan SEMENER


MALZEMELER



250 Gr TART HAMURU---250 Gr BÜRÜKSEL LAHANASI8 ADET KARİDES---3 YUMURTA---TEREYAĞISIZMA ZEYTİNYAĞ---DENİZ TUZU---TANE KARABİBER

HAZIRLANISI

 

 

Brüksellahanasını temizleyip tuzlu suda 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla 6 dakika haşlayınSüzüp soğuttuktan sonra küçük kesin ve çırpılmış yumurta, tuz, karabiberle karıştırın Karidesin ucu hariç diğer kısımlarını ayıklayıp içini temizleyin. Yağlayıp unladığınız tartalet (8 adet) kalıbına 3 mm kalınlığındaki hamuru yerleştirin. İç dolguyu aktarıp 1’er karides dizin. 180 derece fırında 12 -15 dakika pişirin






SICAK PATLICAN SALATASI


Chef Tarkan SEMENER


MALZEMELER



BOSTAN PATLICAN-SIZMA ZEYTİMYAĞI--SARIMSAK--- SİRKE-DENİZ 


TUZU-KARABİBER---KIRMIZI-SARI-YEŞİL BİBER--MAYDANOZ-DOMATES

HAZIRLANIŞI

 

 

YÜKSEK ATEŞTE KÖZLENMİŞ BOSTAN PATLICANLARIMIZA ZEYTİN

 

YAĞINDA SOTELEDİĞİMİZ BİBER DOMATES SARIMSAK MAYDONOZ

 

SİRKE VE TUZUMUZU İLAVE EDELİM . SICAK YA ILIK SERVİS YAPILMASINI TAVSİYE EDERİM.AFİYET OLSUN :)







FIRINDA ENGiNAR


Chef Tarkan SEMENER


MALZEMELER



6 adet tost ekmeği --4 adet enginar ---Parmesan peyniri---Hafif sert keçi peyniri--Doğranmış taze baharatlar (kekik, maydanoz, -mercanköşk)---Beyaz sek şarap ---Sebze suyu---Sızma zeytinyağı --Tuz --Tane karabiber

HAZIRLANIŞI

 

 

Enginarları (küçük veya orta boy) ayıkladıktan sonra yapraklarının bir kısmı kalacak şekilde tüylü kısmını temizleyin.

İkiye kesip ortasını biraz daha temizleyin (İçlerine dolgu yerleşecek şekilde birkaç sapını bırakarak saplarını inceltin.).

Tencerede şarapla tatlandırılmış suya zeytinyağı ve bir tutam tuz serpip enginarları ekledikten sonra kapağını kapatıp pişirin.

Kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra enginarları süzün.

İç dolgu için kenarları alınmış tost ekmeği, 4 çorba kaşığı dolusu rendelenmiş keçi peyniri, parmesan peyniri, bir tutam tuz, öğütülmüş karabiber ve doğranmış taze baharatları bir kapta karıştırın

Hazırladığınız iç dolguyu ikiye kesilmiş enginarlara doldurup enginarları yağladığınız fırın tepsisin e yerleştirin

Üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.

10 dakika sonra 1 su bardağı sebze suyuyla enginarları ıslatın. Üzerlerini alüminyum folyoyla örtüp 15 dakika daha pişirin.

Fırından çıkarttıktan sonra servis tabağına aktarıp sıcak olarak servis yapın.

 

(İsteğe göre üzerine yemeğin harcını gezdirebilirsiniz.) AFİYET OLSUN:)




FARKLI BRUSCHETTA’LAR


Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER


18 dilim tam buğday ekmeği -Tuz- Sarımsak - Karabiber - Sızma zeytinyağı

İlk 6 adet bruschetta harcı için

6 yuvarlak dilim ızgara patlıcan- 6 yuvarlak ve ince dilim domates- 6 dilim sudan geçirilmiş ançüez- 6 dilim suda mozzarella peyniri- Fesleğen

İkinci 6 adet bruschetta harcı için

60 gram haşlanıp dondurulmuş kalamar - 1 adet al dente haşlanmış kabak- Maydanoz- Sızma zeytinyağı- Tuz- Karabiber

 

Üçüncü 6 adet bruschetta harcı için

150 gram ızgara tavuk göğüs eti- 2 adet salatalık turşusu- Sızma zeytinyağı- Tuz- Karabiber













Yorumlar