MEYHANE BARBUNYA-GREEK STYLE

MEYHANE BARBUNYA

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

TAZE BARBUNYA – RENKLİ BİBERLER (SARI-KIRMIZI-KOYU YEŞİL) – SARMISAK – KURU SOĞAN – MAYDANOZ – DOMATES – TOZ ŞEKER – LİMON SUYU – TUZ – SIZMA ZEYTİNYAĞI

HAZIRLANIŞI

TAZE BARBUNYALARIMIZI 10 DAKİKA HAŞLAYIP SÜZDÜKTEN SONRA

TENCEREMİZE ZEYTİNYAĞI, KURU SOĞANI (YARIM PİYAZ ), İRİ DOĞRANMIŞ RENKLİ BİBERLERİ, KABUKSUZ İRİ DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ, TUZ,  TOZ ŞEKER, TÜM SARMISAK VE LİMON SUYUMUZU EKLEYELİM

 

HAŞLADIĞIMIZ BARBUNYALARI ÜZERİNE KOYUP HİÇ BİRİSİNİ KAVURMADAN 1 ÇAY BARDAĞI SUYLA KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM. ALTINI KAPATTIKTAN SONRA İRİ DOĞRANMIŞ MAYDONOZLARI EKLEYİP KAPAGINI KAPATALIM.ILIK YADA SOĞUK SERVİS.AFİYET OLSUN.:)

 


  FAVENTA 

Girit üsülü bakla fava

Tarifin Devamı İcin Tıklayın

 

 



Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...