LİNGUİNİ ALLE VONGOLE
Malzemeler
Yarım paketten biraz daha az Linguini (yassı spagetti) makarna,
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,
1 diş sarımsak,
24 kum midyesi ,
2 çorba kaşığı kabuğu soyulmuş, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates,
yarım bardak beyaz şarap, tuz, yarım çay kaşığı beyaz toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Kum midyeleri tuzlu suda 8-9 defa iyice, üzerlerinde kum kalmayacak şekilde yıkanır. Sirkeli suda 10 dk. kadar bekletilip tekrar 4-5 defa yıkanır, süzülmeye bırakılır.
Sızma zeytinyağında ince kesilmiş sarımsaklar sotelenir, midyeler eklenir ve 2-3 dk. pişirilir sonra domatesler eklenip 2 dk. daha pişirilir. Beyaz şarap eklenir biraz suyu çektirilip çektirip damak tadınıza göre tuz, beyaz biber ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır.
Bu karışım 7 dk. kadar aldante kıvamında pişirilmiş linguini’ye eklenir.
TRÜF’LÜ RAVİOLİ
MALZEMELER
200 gram un--200 gram kepek unu--3 adet yumurta—Tuz—1/2 bardak su
İç dolgu ve süsleme için
600 gram haşlanmış patates--120 gram rendelenmiş gravyer peyniri
1 adet yumurta--Trüf yağı—Tereyağı—Adaçayı—Tuz—Karabiber--Parmesan peyniri
HAZIRLANIŞI
Hamur için iki farklı un, yumurta ve bir tutam tuzu homojen
bir hamur olana kadar yoğurun. Yuvarlayıp streç filmle sardıktan sonra
buzdolabında 60 dakika dinlendirin.
İç dolgu için patatesleri ezip rendelenmiş gravyer, yarım çorba kaşığı trüf
yağı, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hamuru çok ince açıp metal tırtıllı çember yardımıyla 10 cm çapında 30 adet
yuvarlak kesin. Kenarlarına çırpılmış yumurta sürün. Ortasına iç dolguyu
paylaştırın.
Ravioli’leri kapatıp kenarlarını sıkıştırın. Kaynayan tuzlu suda 4 dakika
pişirin.
Tereyağını eritip adaçaylarıyla tatlandırırken ravioli’leri de içine aktarın ve
1-2 dakika soteleyin. Rendelenmiş parmesan serpip servis yapın
KLASİK SPAGETTİ BOLONEZ
MALZEMELER
350 gr. uzun Çubuk makarna---1,5 çorba kaşığı domates salçası (tercihen konsantre)
3 / 4 bardak et suyu---1 havuç, ince doğranmış---1 kereviz sapı, ince doğranmış
3 / 4 fincan ince doğranmış soğan---350 gr. dana kıyma---Deniz tuzu---Taze öğütülmüş karabiber---3 / 4 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI Geniş
bir tavada ve ağır ateşte domates salçası, havuç, kereviz ve soğanı 8 dakika
kadar, ara sıra karıştırarak pişirin. Bu pişirmeden sonra üzerine dana kıymayı
ekleyin ve tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak ve kıyma küçük parçalara
ayrılana kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin. Karıştırırken üzerine bir
tutam tuz ve karabiber serpin.
Bu karışımın üzerine et suyunu ekleyin ve ateşi iyice kısın ve yaklaşık 30
dakika, ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
Daha sonra tavaya sütün yarısını ekleyin ve 30 dakika daha pişirmeye devam
edin. Sonra geri kalan sütü de ekleyip yaklaşık 60 dakika kadar daha pişirin.
(toplam pişirme süresi 2 saat). Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber serpin.
Kaynayan suya makarnayı koyun ve isteğe göre al dente şeklinde haşlayın (taze
makarnalar için yaklaşık 3 dakika). Daha sonra makarnanızı klasik Bolonese
sosunuzla birlikte iyice harmanlanması için makarna kepçesiyle
karıştırın.
Bu karışımın üzerine et suyunu ekleyin ve ateşi iyice kısın ve yaklaşık 30 dakika, ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
Daha sonra tavaya sütün yarısını ekleyin ve 30 dakika daha pişirmeye devam edin. Sonra geri kalan sütü de ekleyip yaklaşık 60 dakika kadar daha pişirin. (toplam pişirme süresi 2 saat). Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber serpin.
Kaynayan suya makarnayı koyun ve isteğe göre al dente şeklinde haşlayın (taze makarnalar için yaklaşık 3 dakika). Daha sonra makarnanızı klasik Bolonese sosunuzla birlikte iyice harmanlanması için makarna kepçesiyle karıştırın.
HİNDİ TORTELLİNİ
MALZEMELER
200 gram un--½ bardak su--2 adet yumurta--Tuz
İç dolgu için
150 gram pişmiş hindi eti--70 gram doğranmış taze ıspanak--30 gram rendelenmiş parmesan peyniri
Hazır beşamel sos--1 adet yumurta--Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tortelloni hamuru için un, yumurta ve bir tutam tuzu yoğurup
homojen bir kıvam elde edince hamuru dinlendirin.
İç dolgu için çok ince doğranmış hindi eti, ıspanak, 1 çorba kaşığı dolusu
beşamel sos, rendelenmiş parmesan peyniri, bir tutam tuz, karabiber ve 1 adet
yumurtayı karıştırın. Makarna hamurunu çok ince açıp 10 cm’lik kare kesin.
Karelerin üzerine iç dolgudan paylaştırın. Hamuru çapraz olarak kapatıp geniş
olan kenarın uçlarını tortelloni şekli vermek için birleştirin. Kaynayan tuzlu
suda tortelloni’leri 3-4 dakika haşlayıp süzün. İsteğe göre rosto sosu ya da
çeşitli soslarla servis yapabilirsiniz.
Pırasayı 1/2 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyip tavada zeytinyağı, bir tutam
tuz ve tozşekerle tatlandırdıktan sonra iki tarafını da pembeleşinceye kadar
soteleyin. Kabakların bulunduğu tavaya doğradığınız zeytinleri de ekleyip
suyunun çekmesini bekleyin.
Tuzlu ve bol suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı kabak, pırasa ve zeytin
karışımıyla 1-2 dakika soteleyin. 1 çorba kaşığı parmesan peyniri ve 1 tatlı
kaşığı dolusu tereyağıyla tatlandırıp dilimlenmiş hindi filetolarıyla servis
yapın
Hindi Filetolu Tagliatelle
MALZEMELER
60 gram soyulmuş pırasa--4 adet hindi fileto
Çekirdekleri çıkartılmış zeytin
Rendelenmiş parmesan peyniri
Tereyağı--Toz şeker--Sızma zeytinyağı--Tuz
HAZIRLANIŞI
Hindi
filetoları bol miktarda zeytinyağı ve bir tutam tuzla soteleyin. Tavanın
kapağını kapatıp 12-13 dakika daha pişirin. Halka kestiğiniz kabakları da ilave
edip hindi filetoları tavanın içinden alın. Kapaklı bir kaba aktarıp sıcak
olarak muhafaza edin.
Pırasayı 1/2 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyip tavada zeytinyağı, bir tutam
tuz ve tozşekerle tatlandırdıktan sonra iki tarafını da pembeleşinceye kadar
soteleyin. Kabakların bulunduğu tavaya doğradığınız zeytinleri de ekleyip
suyunun çekmesini bekleyin.Tuzlu ve bol suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı
kabak, pırasa ve zeytin karışımıyla 1-2 dakika soteleyin. 1 çorba kaşığı
parmesan peyniri ve 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağıyla tatlandırıp dilimlenmiş
hindi filetolarıyla servis yapın.NOT: PIRASA SEVMİYORSAK ENGİNAR KALBİDE
KULLANABİLİRİZ.
DANA ETLİ PAPPARDELLE
MALZEMELER
1 Havuç--1 Kereviz Sapı--3 / 4 Fincan Soğan--350 gr. dana kuşbaşı--Taze Öğütülmüş Karabiber
HAZIRLANIŞI
Havuç, kereviz sapı ve soğanı ince doğrayın. Geniş bir
tavada ve ağır ateşte domates salçası, havuç, kereviz sapı ve soğanı ara sıra
karıştırarak 8 dakika pişirin. Üzerine kuşbaşı dana etlerini ekleyin sık sık
karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin.
Arada bir tutam tuz ve karabiber serpin. Karışımın üzerine şarabı ekleyin ve
şarap buharlaşana kadar (yaklaşık 5 dakika) kadar pişirin. Ardından et suyunu
ekleyin ve ateşi iyice kısın. Karışımı yaklaşık 30 dakika, ara sıra
karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra tavaya sütün yarısını ekleyin ve
30 dakika daha pişirmeye devam edin.
Sonra geri kalan sütüde ekleyip yaklaşık 60 dakika kadar daha pişirin. (Toplam
pişirme süresi 2 saat). Tuzlu ve bol suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sos ile
karıştırıp servis yapın
LİNGUİNİ BONFİLE
Malzemeler
Hazırlanışı
Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jülyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.Haşlanmış linguini makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun
Hamuru ince açtıktan sonra kalp şeklinde metal çemberle 24
adet hamur kesin. Brokoliyi temizleyip kaynayan zeytinyağlı suda 8-10 dakika
haşlayın. Haşladığınız brokoliyi süzüp gövde kısmını çiçek kısmından ayırın.
Brokoli saplarını ayrı bir kaba alın. Brokolileri yapışmaz yüzeyli tavada
zeytinyağı ve doğranmış frenksoğanıyla 2-3 dakika soteleyin. Kaptaki brokoli
saplarını balıkla blender’de çekin. Karışımı patates püresiyle karıştırın. Tuz
ve karabiberle tatlandırın.
Kalp şekli verdiğiniz hamurların üzerine karışımdan yarım
çorba kaşığı aktarın. Hamurun kenarlarını suyla nemlendirip üzerine kalp
şeklindeki diğer hamuru yerleştirin ve sıkıca kapatın. Kalp şeklindeki
ravioli’lerin kenarlarını açılmaması için iyice sıkıştırın.
Ravioli’leri kaynayan tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Süzdükten sonra tavadaki
brokolili karışımla yüksek ateşte 1 dakika çevirip ocaktan alın.
Ravioli’leri rendelenmiş parmesan peyniri ve sotelediğiniz brokolilerle servis
yapın.
Tuzlu ve bol suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı kabak, pırasa ve zeytin karışımıyla 1-2 dakika soteleyin. 1 çorba kaşığı parmesan peyniri ve 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağıyla tatlandırıp dilimlenmiş hindi filetolarıyla servis yapın
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...