Makarnalar





LİNGUİNİ ALLE VONGOLE


Chef Tarkan SEMENER

Malzemeler


Yarım paketten biraz daha az Linguini (yassı spagetti) makarna,


2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı,


1 diş sarımsak,


24 kum midyesi ,


2 çorba kaşığı kabuğu soyulmuş, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates,


yarım bardak beyaz şarap, tuz, yarım çay kaşığı beyaz toz biber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı

 

Kum midyeleri tuzlu suda 8-9 defa iyice, üzerlerinde kum kalmayacak şekilde yıkanır. Sirkeli suda 10 dk. kadar bekletilip tekrar 4-5 defa yıkanır, süzülmeye bırakılır.

Sızma zeytinyağında ince kesilmiş sarımsaklar sotelenir, midyeler eklenir ve 2-3 dk. pişirilir sonra domatesler eklenip 2 dk. daha pişirilir. Beyaz şarap eklenir biraz suyu çektirilip çektirip damak tadınıza göre tuz, beyaz biber ve kırmızı pul biber eklenip karıştırılır.

Bu karışım 7 dk. kadar aldante kıvamında pişirilmiş linguini’ye eklenir.














TRÜF’LÜ RAVİOLİ


Chef Tarkan SEMENER


MALZEMELER


200 gram un--200 gram kepek unu--3 adet yumurta—Tuz—1/2 bardak su
İç dolgu ve süsleme için
600 gram haşlanmış patates--120 gram rendelenmiş gravyer peyniri
1 adet yumurta--Trüf yağı—Tereyağı—Adaçayı—Tuz—Karabiber--Parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI

 

Hamur için iki farklı un, yumurta ve bir tutam tuzu homojen bir hamur olana kadar yoğurun. Yuvarlayıp streç filmle sardıktan sonra buzdolabında 60 dakika dinlendirin.
İç dolgu için patatesleri ezip rendelenmiş gravyer, yarım çorba kaşığı trüf yağı, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hamuru çok ince açıp metal tırtıllı çember yardımıyla 10 cm çapında 30 adet yuvarlak kesin. Kenarlarına çırpılmış yumurta sürün. Ortasına iç dolguyu paylaştırın.
Ravioli’leri kapatıp kenarlarını sıkıştırın. Kaynayan tuzlu suda 4 dakika pişirin.
Tereyağını eritip adaçaylarıyla tatlandırırken ravioli’leri de içine aktarın ve 1-2 dakika soteleyin. Rendelenmiş parmesan serpip servis yapın







KLASİK SPAGETTİ BOLONEZ


Chef Tarkan SEMENER


MALZEMELER


350 gr. uzun Çubuk makarna---1,5 çorba kaşığı domates salçası (tercihen konsantre)
3 / 4 bardak et suyu---1 havuç, ince doğranmış---1 kereviz sapı, ince doğranmış
3 / 4 fincan ince doğranmış soğan---350 gr. dana kıyma---Deniz tuzu---Taze öğütülmüş karabiber---3 / 4 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
 
Geniş bir tavada ve ağır ateşte domates salçası, havuç, kereviz ve soğanı 8 dakika kadar, ara sıra karıştırarak pişirin. Bu pişirmeden sonra üzerine dana kıymayı ekleyin ve tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak ve kıyma küçük parçalara ayrılana kadar yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin. Karıştırırken üzerine bir tutam tuz ve karabiber serpin.
Bu karışımın üzerine et suyunu ekleyin ve ateşi iyice kısın ve yaklaşık 30 dakika, ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
Daha sonra tavaya sütün yarısını ekleyin ve 30 dakika daha pişirmeye devam edin. Sonra geri kalan sütü de ekleyip yaklaşık 60 dakika kadar daha pişirin. (toplam pişirme süresi 2 saat). Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber serpin.
Kaynayan suya makarnayı koyun ve isteğe göre al dente şeklinde haşlayın (taze makarnalar için yaklaşık 3 dakika). Daha sonra makarnanızı klasik Bolonese sosunuzla birlikte iyice harmanlanması için makarna kepçesiyle karıştırın.









HİNDİ TORTELLİNİ

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER


Tortelloni hamuru için
200 gram un--½ bardak su--2 adet yumurta--Tuz
İç dolgu için
150 gram pişmiş hindi eti--70 gram doğranmış taze ıspanak--30 gram rendelenmiş parmesan peyniri
Hazır beşamel sos--1 adet yumurta--Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI

 

Tortelloni hamuru için un, yumurta ve bir tutam tuzu yoğurup homojen bir kıvam elde edince hamuru dinlendirin.
İç dolgu için çok ince doğranmış hindi eti, ıspanak, 1 çorba kaşığı dolusu beşamel sos, rendelenmiş parmesan peyniri, bir tutam tuz, karabiber ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Makarna hamurunu çok ince açıp 10 cm’lik kare kesin.
Karelerin üzerine iç dolgudan paylaştırın. Hamuru çapraz olarak kapatıp geniş olan kenarın uçlarını tortelloni şekli vermek için birleştirin. Kaynayan tuzlu suda tortelloni’leri 3-4 dakika haşlayıp süzün. İsteğe göre rosto sosu ya da çeşitli soslarla servis yapabilirsiniz.
Pırasayı 1/2 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyip tavada zeytinyağı, bir tutam tuz ve tozşekerle tatlandırdıktan sonra iki tarafını da pembeleşinceye kadar soteleyin. Kabakların bulunduğu tavaya doğradığınız zeytinleri de ekleyip suyunun çekmesini bekleyin.
Tuzlu ve bol suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı kabak, pırasa ve zeytin karışımıyla 1-2 dakika soteleyin. 1 çorba kaşığı parmesan peyniri ve 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağıyla tatlandırıp dilimlenmiş hindi filetolarıyla servis yapın





Hindi Filetolu Tagliatelle

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER


350 gram tagliatelle makarna--70 gram soyulmuş kabak
60 gram soyulmuş pırasa--4 adet hindi fileto
Çekirdekleri çıkartılmış zeytin
Rendelenmiş parmesan peyniri
Tereyağı--Toz şeker--Sızma zeytinyağı--Tuz

HAZIRLANIŞI

Hindi filetoları bol miktarda zeytinyağı ve bir tutam tuzla soteleyin. Tavanın kapağını kapatıp 12-13 dakika daha pişirin. Halka kestiğiniz kabakları da ilave edip hindi filetoları tavanın içinden alın. Kapaklı bir kaba aktarıp sıcak olarak muhafaza edin.
Pırasayı 1/2 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyip tavada zeytinyağı, bir tutam tuz ve tozşekerle tatlandırdıktan sonra iki tarafını da pembeleşinceye kadar soteleyin. Kabakların bulunduğu tavaya doğradığınız zeytinleri de ekleyip suyunun çekmesini bekleyin.Tuzlu ve bol suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı kabak, pırasa ve zeytin karışımıyla 1-2 dakika soteleyin. 1 çorba kaşığı parmesan peyniri ve 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağıyla tatlandırıp dilimlenmiş hindi filetolarıyla servis yapın.NOT: PIRASA SEVMİYORSAK ENGİNAR KALBİDE KULLANABİLİRİZ.








DANA ETLİ PAPPARDELLE


Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER


450 Gram Pappardelle Makarna--1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası--3 / 4 Bardak Et Suyu
1 Havuç--1 Kereviz Sapı--3 / 4 Fincan Soğan--350 gr. dana kuşbaşı--Taze Öğütülmüş Karabiber
Yarım Bardak Sek Beyaz Şarap--3 / 4 Su Bardağı Süt--Tuz

HAZIRLANIŞI

Havuç, kereviz sapı ve soğanı ince doğrayın. Geniş bir tavada ve ağır ateşte domates salçası, havuç, kereviz sapı ve soğanı ara sıra karıştırarak 8 dakika pişirin. Üzerine kuşbaşı dana etlerini ekleyin sık sık karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar daha pişirin.
Arada bir tutam tuz ve karabiber serpin. Karışımın üzerine şarabı ekleyin ve şarap buharlaşana kadar (yaklaşık 5 dakika) kadar pişirin. Ardından et suyunu ekleyin ve ateşi iyice kısın. Karışımı yaklaşık 30 dakika, ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra tavaya sütün yarısını ekleyin ve 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
Sonra geri kalan sütüde ekleyip yaklaşık 60 dakika kadar daha pişirin. (Toplam pişirme süresi 2 saat). Tuzlu ve bol suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sos ile karıştırıp servis yapın 

 






LİNGUİNİ BONFİLE


CHEF TARKAN SEMENER

Malzemeler


80 gr. Bonfile--3 adet kestane mantarı--1 çay bardağı sos--1/4 adet soğan--1 diş sarımsak--1 yemek kaşığı krema--110 gr. Makarna--1 yemek kaşığı zeytinyağı--1/6 bağ taze nane--6 tane zeytin-- 4 adet domates

Hazırlanışı

 

Soğan ve sarımsağı tavada çevirin. Jülyen doğranmış bonfile ilave edin. Mantar ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin. Demiglas sos koyun ve pişirin. Krema ilave ederek lezzetlendirin.Haşlanmış linguini makarna ile karıştırın. Çukur tabağa koyup, taze nane ve çeri domates ile süsledikten sonra servise sunun

Hamuru ince açtıktan sonra kalp şeklinde metal çemberle 24 adet hamur kesin. Brokoliyi temizleyip kaynayan zeytinyağlı suda 8-10 dakika haşlayın. Haşladığınız brokoliyi süzüp gövde kısmını çiçek kısmından ayırın.
Brokoli saplarını ayrı bir kaba alın. Brokolileri yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağı ve doğranmış frenksoğanıyla 2-3 dakika soteleyin. Kaptaki brokoli saplarını balıkla blender’de çekin. Karışımı patates püresiyle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Kalp şekli verdiğiniz hamurların üzerine karışımdan yarım çorba kaşığı aktarın. Hamurun kenarlarını suyla nemlendirip üzerine kalp şeklindeki diğer hamuru yerleştirin ve sıkıca kapatın. Kalp şeklindeki ravioli’lerin kenarlarını açılmaması için iyice sıkıştırın.
Ravioli’leri kaynayan tuzlu suda 8 dakika haşlayın. Süzdükten sonra tavadaki brokolili karışımla yüksek ateşte 1 dakika çevirip ocaktan alın.
Ravioli’leri rendelenmiş parmesan peyniri ve sotelediğiniz brokolilerle servis yapın.

Tuzlu ve bol suda haşlayıp süzdüğünüz makarnayı kabak, pırasa ve zeytin karışımıyla 1-2 dakika soteleyin. 1 çorba kaşığı parmesan peyniri ve 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağıyla tatlandırıp dilimlenmiş hindi filetolarıyla servis yapın





Yorumlar