GİRİT USULÜ AHTAPOT
Chef Tarkan SEMENER
(FESLEĞENLİ DİP SOS İLE)
MALZEMELER
AHTAPOT---BEYAZ ŞARAP---DENİZ TUZU---BEYAZ TANE BİBER---BEYAZ ŞARAP SİRKESİ---DEFNE YAPRAĞI---BİBERİYE
HAZIRLANIŞI
DÖVÜLMÜŞ VE ÇIRPILMIŞ AHTAPOTUMUZU DÜDÜKLÜ TENCEREDE , TUZ, BEYAZ
ŞARAP SİRKESİ(8 DAMLA), TANE BEYAZ BİBER(10 ADET) VE (1 KADEH )BEYAZ
ŞARAPLA DEFNE YAPRAĞI (1 ADET) 30 DAKİKA SUSUZ OLARAK PİŞİRELİM.
IZGARAYA ATMADAN ÖNCE SIZMA ZEYTİNYAĞI,BİBERİYE,TUZ,İRİ ÇEKİLMİŞ BEYAZ BİBERLİ MARİNASYONDA 30 DAKİKA BEKLETELİM. ALTINDA YADA YANINDA DOMATES ,FESLEĞEN ,SARIMSAK, TUZ İLE HAZIRLADIĞIMIZ DİP SOSLA SERVİS EDELİM.AFİYET OLSUN.:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...