AHTAPOT IZGARA


GİRİT USULÜ  AHTAPOT 


Chef Tarkan SEMENER

(FESLEĞENLİ DİP SOS İLE)

MALZEMELER

AHTAPOT---BEYAZ ŞARAP---DENİZ TUZU---BEYAZ TANE BİBER---BEYAZ ŞARAP SİRKESİ---DEFNE YAPRAĞI---BİBERİYE

HAZIRLANIŞI

DÖVÜLMÜŞ VE ÇIRPILMIŞ AHTAPOTUMUZU DÜDÜKLÜ TENCEREDE , TUZ, BEYAZ

ŞARAP SİRKESİ(8 DAMLA), TANE BEYAZ BİBER(10 ADET)  VE  (1 KADEH )BEYAZ

ŞARAPLA  DEFNE YAPRAĞI (1 ADET) 30 DAKİKA SUSUZ OLARAK  PİŞİRELİM.

IZGARAYA ATMADAN ÖNCE SIZMA ZEYTİNYAĞI,BİBERİYE,TUZ,İRİ ÇEKİLMİŞ BEYAZ BİBERLİ MARİNASYONDA 30 DAKİKA BEKLETELİM. ALTINDA YADA YANINDA DOMATES ,FESLEĞEN ,SARIMSAK, TUZ  İLE HAZIRLADIĞIMIZ DİP SOSLA SERVİS EDELİM.AFİYET OLSUN.:)









GİRİT EZME



TARİF İÇİN TIKLAYIN



Yorumlar