Girit Usulu Piyaz



Girit Usulü  Piyaz

KURU FASÜLYE TURŞUSUYLA

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

TURŞU İÇİN

1 KG KURU FASÜLYE

PİRİNÇ SİRKESİ

DENİZ TUZU

SIZMA ZEYTİNYAĞI

PİYAZ İÇİN

K.SOĞAN—MİNİ YEDİKULE– MAYDAOZ – BILDIRCIN YUMURTASI –

HAZIRLANIŞI

AKŞAMDAN ISLANAN FASÜLYELER SUYU DÖKÜLÜR  YUMUŞAYANA KADAR KAYNATILIR ALTI KAPATILIR VE TUZU KONUR. (1 YEMEK KAŞIĞI) BİR SAAT BEKLEDİKTEN SONRA SUYU DÖKÜLÜR YIKANIR VE SÜZÜLDÜKTEN SONRA CAM KAVANOZA KONUR ÜZERİNİ KAPLAYACAK KADAR SİRKE VE 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ İLAVE EDİLİR EN AZ 2 GÜN BEKLETİLİR.(1 AY BOZULMAZ KULLANILABİLİR.)

PİYAZ OLARAK HAZIRLAYACAĞIMIZ ZAMAN FASÜLYELER SÜZGEÇLE ALINIR SIZMA ZEYTİN YAĞINDA 2 SAAT BEKLETİLİR. ÜZERİNE YEDİKULELER, SOĞAN,MAYDANOZ VE KATI HAŞLANMIŞ BILDIRCIN YUMURTALARI KONUR.AFİYET OLSUN.:)

NOT: SEVDİĞİNİZ SİRKE TÜRLERİNİ KULLANABİLİR ,FASÜLYELERİ SALATALARINIZIN ÜZERİNDE VEYA IZGARALARINIZIN YANINDA KULLANABİLİRSİNİZ.






GİRİT EZME

DEVAMI



 

Yorumlar