HARDAL OTU


 

Hardal Otu Salatası

Hardal otu, Zeytinyagı, Limon suyu, Tuz, Sarımsak

 

Hazırlanışı

 

Ayıklayıp yıkadığımız hardal otlarımızı dal  ve yaprak kısımlarını ayıralım.

Kaynar suyumuzun içerisine  sırasıyla once tuz ,sonra dal kısımlarını,20 saniye sonra da

 yaprak kısımlarını atalım ve yarım dakika içerisinde ocağımızın altını kapatıp tel süzgecimize alalım.

Sos

Zeytinyagı , limon suyu, tuz ve dovulmus sarımsaklarımızı çatal yardımı ile çırpalım.

NOT. Tüketeceğimiz kadar haşlanmış hardal otlarımızı bir kasede uzerıne sosumuzu ekleyip karıştıralım, tamamını soslar ve hemen tüketemez isek , renk anlamında solgunlaşma ve kararma olur.

 

 


 

  

Meyhane Barbunya

Girit Usulü

 

Tarifin Devamı İcin Tıklayın

Yorumlar