Hardal Otu Salatası
Hardal otu, Zeytinyagı, Limon suyu, Tuz, Sarımsak
Hazırlanışı
Ayıklayıp yıkadığımız hardal otlarımızı dal ve yaprak kısımlarını ayıralım.
Kaynar suyumuzun içerisine sırasıyla once tuz ,sonra dal kısımlarını,20 saniye sonra da
yaprak kısımlarını atalım ve yarım dakika içerisinde ocağımızın altını kapatıp tel süzgecimize alalım.
Sos
Zeytinyagı , limon suyu, tuz ve dovulmus sarımsaklarımızı çatal yardımı ile çırpalım.
NOT. Tüketeceğimiz kadar haşlanmış hardal otlarımızı bir kasede uzerıne sosumuzu ekleyip karıştıralım, tamamını soslar ve hemen tüketemez isek , renk anlamında solgunlaşma ve kararma olur.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...