SAGANAKİ - Me Feta


SAGANAKİ

 ( Me Feta )


Chef Tarkan Semener


MALZEMELER


8 Çeri ,1 orta boy domates , 1 Dolmalık biber, 2 Dilim peynir ( Feta )

Sızma Zeytinyagı , Deniz tuzu , Karabiber , Kekik

4-5 Dilim Kızarmış Ekmek


HAZIRLANIŞI

Güvecimize sırasıyla 1 dogranmış kabuksuz domates , Yarım dolmalık biber , sızma zeytinyagı ( Çok az ) ,
tuz , karabiber , kekik
2 Dilim feta peyniri , üzerine Yarım kalan dolmalık biberimizi ( Halka olarak ) onun üzerine 2 ye böldügümüz çeri domatesleri koyalım..






 



NOT;  Feta (Yunancaφέτα, féta; dilim), genel olarak Doğu Akdeniz bölgesinde yapılan beyaz salamura peynir. Yapımında koyun ve keçi sütü kullanılmaktadır. Yunan salatası ve kahvaltılarda sıkça tüketilmektedir.



Yorumlar