LEVREK MARİN


 Levrek Marin 

Chef Tarkan Semener

Malzemeler

 

2 Parça Levrek Fleto ( Derili)

1 Su Bardağı Un

1 Su Bardagı Kızartma Yağı

1,5 Kahve Fincanı Sızma Zeytinyağı

2 Yemek Kaşığı İnce Kıyılmış Dereotu

2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber

1 Tatlı Kaşığı Tuz




Sirke Sosu Malzemeleri

 

1 Çay Bardağı Organik Erik Sirkesi

3-4 Çay Bardağı Su

2 Diş Sarımsak

5-6 Adet Tane Karabiber

2 Adet Defne Yaprağı

3-5 Dal Biberiye

1 Dal Taze Kekik

1 Yemek Kaşığı Tuz

 

Hazırlanışı

Derisi çıkarılmamış levrek filetoları enlemesine parmak kalınlığında parmak gibi kesin. Tuzlayıp on dakika bekletin.

Tavayı orta ateşte kızdırın. Kızartma yağını koyun. Kızartın.

Kızgın yağda unlanmış ve fazla unları sirkelenmiş parmak kalınlığında kesilmiş levrek fleto etlerini parti parti alt üst ederek kızartın. Kızaranları yağ emici kağıt üzerine çıkartın.

Yağı emilmiş kızarmıs levrek filetoları kavanoza koyun.

Çukur bir kaba listede verilmiş sirke sosu malzemelerini koyun, karıştırın. Kavanozdaki kızartılmış levrek fleto etlerinin üzerine boca edin. Levrek fileto etlerinin sirke sosu içinde kalmasına dikkat edin. Kavanozu buzdalabında muhafaza edin.

Servis

Sirke sosu ile beklemiş levrek fleto etlerini servis tabagına çıkartın. Üzerine Zeytinyağını, kıyılmış dere otlarını , kırmızı pul biberi ve 2 yemek kaşığı kadar sirke sosunu gezdirip servis edebilirsiniz.

Not: Levrek yerine dil balığı, barbunya balığı kullanabilirsiniz


Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...