HAVYAR TARAMA



TARAMO SALAT

*HAVYAR TARAMA*

Chef Tarkan Semener


MALZEMELER


100 gr Tarama ( Turuncu havyar – balık yumurtası)
250 gr ekmek içi
1 adet limon suyu
Yarım bardağı zeytinyağı
Gerekirse tuz


HAZIRLANIŞI



Taramanın tadına bakın eğer çok tuzlu ise 30 dk suda bekletip süzün.

Çatalla karıştabileceğiniz bir kaba veya blendıra koyun. Ekmek içlerini suda ıslatın ve suyunu süzerek taramaya ekleyin.

Limon suyunu sıkın onuda taramaya ekleyin.

Çatalla iyice karıştırın. Veya blendırsa kısa süreli karıştırın. Zeytin yağını yavaş yavaş damlata damlata taramaya ekleyin ve hızlıca karıştırmaya devam edin.

Rengi krem tonuna dönmeye başladığında tarama hazır.Üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 

Havyar, balık yumurtasıdır.

En değerli havyar Hazar denizinde yaşayan dişi mersin balıklarından elde edilen döllenmiş

yumurtalardır. Siyah ve kırmızı olmak üzere iki türü vardır, bunların en makbulü siyah havyardır ve tatlı sularda, ırmak ağızlarında yumurtlayan Mersin balığı yumurtasından yapılır.

 

 

En lezzetli havyar Rusya ve İran'da bulunur.

balığın karnı dikildikten sonra balık tekrar suya bırakılır.

Bu şekilde aynı balıktan birkaç defa yumurta elde edebilmek mümkün olmaktadır

 

 

Daha sonra bozulmaması ve tadının oluşması için yumurtalara yüzde 4-6 oranında tuz eklenir. İran’da tuza ek olarak boraks da kullanılır.

 

 

En nitelikli havyarlar, Rusça “hafifçe tuzlanmış” anlamına gelen “Malassol” sınıfındandır.

Yorumlar