SANDALDA KARiDES


SANDALDA KARiDES


Chef Tarkan SEMENER


MALZEMELER


250 gr tart hamuru
250 gr bürüksel lahanası
8 adet karides
3 yumurta
tereyağı
sızma zeytinyağı
deniz tuzu
tane karabiber

HAZIRLANIŞI


Brüksellahanasını temizleyip tuzlu suda 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla 6 dakika haşlayınSüzüp soğuttuktan sonra küçük kesin ve çırpılmış yumurta, tuz, karabiberle karıştırın Karidesin ucu hariç diğer kısımlarını ayıklayıp içini temizleyin. Yağlayıp unladığınız tartalet (8 adet) kalıbına 3 mm kalınlığındaki hamuru yerleştirin. İç dolguyu aktarıp 1’er karides dizin. 180 derece fırında 12 -15 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN..

Yorumlar