ACUKA
(Kafkas kökenli halkların mezesi)
Chef Tarkan SEMENER
Malzemeler
5 yemek kaşığı domates & biber salçası
3 diş sarımsak
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı ufalanmış ekmek içi
¼ su bardağı zeytinyağı Karabiber , kırmızı biber, kimyon, tuz
(isteğe göre kuru fesleğen ve kekik)
Hazırlanışı
Öncelikle sarımsakları havanda iyice dövün.
Sıvıyağı tavaya alın ve salçayı ekleyerek orta ateşte salça ezilip kokusunu verene kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
Kavrulan salçanın içine baharatları ekleyerek 1 dakika daha kavurun, son olarak dövülmüş sarımsakları ekleyerek 1 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
Ocaktan aldığınız karışımın içine dövülmüş cevizi ve ekmek içini ilave ederek karıştırarak soğutun.
Hazırladığınız acıkayı buzdolabında dinlendirdikten sonra ceviz taneleri ile süsleyerek servis yapın.
NOT: Genel içeriği; Kırmızıbiber salçası, zeytinyağı, tuz, sarımsak, ekmek içi, kişniş tohumu, karabiber, reyhan, öğütülmüş ceviz.
Kafkas kökenli halkların (Çerkezler, Abhazlar, Gürcüler, Tatarlar, Azeriler) ortak ve geleneksel mutfaklarının ayrılmaz lezzetidir
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...