NOHUTLU İŞKEMBE
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
1 kg.Dana İşkembesi--8 diş Sarımsak--1 su bardağı Sirke
1 baş Kuru Soğan--1 adet Limon--2 çay kaşığı Kırmızı Pul Biber
1/2 su bardağı Zeytinyağı--1 tatlı kaşığı Tuz—Haşlanmış nohut—yağ biberi turşusu
HAZIRLANIŞI
HAZIRLANIŞI
İşkembeyi soğuk suda 1 saat kadar bekletiyoruz. Üzerindeki pütürlü ve süngerimsi kısımlarını keskin bir bıçak yardımı ile temizliyoruz. İyice yıkayıp Düdüklü Tencereye İşkembemizi . Kuru soğanı bütün olarak limonları dilimleyerek 4 diş sarmısağıda ikiye bölerek tuz ve sirkeyi ekleyip 50 dakika
kadar İşkembe yumuşacık olana kadar pişirelim
Pişirme bittikten sonra ,işkembeyi Servise sunarken üzerine havanda tuzla dövülmüş 4 diş sarmısağı ,sirke, zeytinyağını ve haşlanmış nohutu yağ biberi turşumuzu en sonda pul biberi ilave ediyoruz. Afiyet Olsun. :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...