USKUMRU ÇiROZU
Chef Tarkan SEMENER
HAZIRLANIŞI
1)Öncelikle Uskumru çirozlarını dolapta içinde sakladığımız
ambalajından çıkarıyoruz.
2) Ocak ta tütsüler gibi hafifçe ısıtıyoruz
3) Isıttığımız çirozları bir beze sararak bir tokmak ya da
ağır bir cisimle eziyoruz. Bu aşamada çirozlar liflere ayrılıyor.. çirozları
bir çukur kabın içine koyuyoruz.
4) Çukur kabı içine koyduğumuz çirozlarımızın üzerini
örtecek şekilde ılık su ile dolduruyoruz. Bu işlemi çirozun tuzunu almak için
yapıyoruz. 15-20 dakika bekletiyoruz. Bu süre içerisinde suyun rengi de
kararıyor zaten
5) Üzerini ılık su ile doldurduğumuz çirozlarımızı bu
şekilde durumdaki çirozlarımızı avucumuza alarak iyice sıkıyoruz
6) Suyunu iyice akıttığımız çirozlarımızı tekrar çukur bir
kaba koyarak üzerini örtecek
şekilde sirke ile dolduruyoruz. Sirke artık bizim salamura suyumuz oluyor. Çirozlarımızı
bu şekilde buzdolabında aylarca saklayabilir ve ihtiyacımız kadarını çıkarıp
afiyetle yiyebiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...