USKUMRU ÇiROZU

USKUMRU ÇiROZU

Chef Tarkan SEMENER

HAZIRLANIŞI

1)Öncelikle Uskumru çirozlarını dolapta içinde sakladığımız ambalajından çıkarıyoruz.
2) Ocak ta tütsüler gibi hafifçe ısıtıyoruz
3) Isıttığımız çirozları bir beze sararak bir tokmak ya da ağır bir cisimle eziyoruz. Bu aşamada çirozlar liflere ayrılıyor.. çirozları bir çukur kabın içine koyuyoruz.
4) Çukur kabı içine koyduğumuz çirozlarımızın üzerini örtecek şekilde ılık su ile dolduruyoruz. Bu işlemi çirozun tuzunu almak için yapıyoruz. 15-20 dakika bekletiyoruz. Bu süre içerisinde suyun rengi de kararıyor zaten
5) Üzerini ılık su ile doldurduğumuz çirozlarımızı bu şekilde durumdaki çirozlarımızı avucumuza alarak iyice sıkıyoruz
6) Suyunu iyice akıttığımız çirozlarımızı tekrar çukur bir kaba koyarak         üzerini örtecek şekilde sirke ile dolduruyoruz. Sirke artık bizim salamura suyumuz oluyor. Çirozlarımızı bu şekilde buzdolabında aylarca saklayabilir ve ihtiyacımız kadarını çıkarıp afiyetle yiyebiliriz.

Yorumlar