PAPUCAKi
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
5 yumurta,- 4 domates, -1 iri soğan, -5 iri patlıcan, -2 çay
bardağı zeytinyağı, -1.5 tatlı kaşığı toz şeker, -2 kibrit kutusu büyüklüğünde
beyaz peynir.
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları boylamasına ortadan ikiye ayrın, bir süre tuzlu
suda bekletip, hafifçe sıkarak tuzlu suda haşlayın. Yağlanmış bir tepsiye
dizerek içlerini çıkarın, bıçakla ufalayın. Rendelediğiniz soğanları kavurun.
Doğranmış patlıcan içlerini ekleyip, pişirin. Domatesleri, beyazpeynir, şeker
ve tuzu katıp pişirin. Yumurtaları bulamaca yedirin. İçi, bir tepside kayık
şeklinde duran patlıcanların içine koyun. Üzerine bir miktar un serpip,
fırınlayın. Soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...