PAPUCAKi

PAPUCAKi 

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

5 yumurta,- 4 domates, -1 iri soğan, -5 iri patlıcan, -2 çay bardağı zeytinyağı, -1.5 tatlı kaşığı toz şeker, -2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir.

HAZIRLANIŞI


Patlıcanları boylamasına ortadan ikiye ayrın, bir süre tuzlu suda bekletip, hafifçe sıkarak tuzlu suda haşlayın. Yağlanmış bir tepsiye dizerek içlerini çıkarın, bıçakla ufalayın. Rendelediğiniz soğanları kavurun. Doğranmış patlıcan içlerini ekleyip, pişirin. Domatesleri, beyazpeynir, şeker ve tuzu katıp pişirin. Yumurtaları bulamaca yedirin. İçi, bir tepside kayık şeklinde duran patlıcanların içine koyun. Üzerine bir miktar un serpip, fırınlayın. Soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.:)


Yorumlar