KARNABAHAR TURŞUSU



KARNABAHAR TURŞUSU

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

Bir adet ufak karnabahar--3 yemek kaşığı kaya tuzu1,5 yemek kaşığı dolusu limon tuzu--5-6 diş sarımsak-- İçme Suyu1 çay bardağından bir parmak az elma sirkesi-- Cam kavanoz--

YAPILIŞI

Karnabaharlar yıkanır. Uzun sapları kesilir ve çiçekleri çok ufak olmayacak şekilde dikkatlice ayrılır.

Derin bir kâseye Sirke, tuz ve limon suyu konur. Üzerine kavanozla ölçülerek su eklenir ve iyice karıştırılarak tuz ve limon tuzunun erimesi sağlanır. Bu aşamada sirke ölçüsü kadar su az konmalıdır. Karnabaharlar ve doğranmış sarımsaklar kavanoza yerleştirilir.Üzerine hazırlanan tuzlu su eklenir ve ağzı sıkı kapatılarak tercihen balkonda ve güneş görmeyen bir yerde 15 gün bekletilir.AFİYET OLSUN.:) 



Yorumlar