KAPARİLİ HAMSİ ANÇUEZ

KAPARİLİ  HAMSİ  ANÇUEZ

 ChefTarkanSEMENER

MALZEMELER

1 KG HAMSİ YADA SARDALYA – 2 LİMON – DENİZ TUZU – KAPARİ ÇİÇEĞİ
SOS İÇİN:SIZMA ZEYTİNYAĞI – SİRKE – SARIMSAK – LİMON – PUL BİBER – TUZ – DERE OTU


HAZIRLANIŞI

KILÇIKLARI VE BAŞLARI AYIKLANMIŞ HAMSİLER YIKANDIKTAN SONRA 1 SAAT SOĞUK SUDA BEKLETİLİR.(3 KEZ SUYU DEĞİŞTİRİLİR.)
1 SAAT TUZDA 1 SAATTE LİMON SUYUNDA BEKLETİLİR. YIKANDIKTAN SONRA ALTA SOS ,ÜZERİNE HAMSİ,ÜZERİNE SOS , ÜZERİNE HAMSİ ŞEKLİNDE DİZİLİR 24 SAAT ODA SICAKLIĞIDA BEKLETİLDİKTEN SONRA  DERİLİ YADA DERİSİZ OLARAK KAPARİ ÇİÇEĞİNE SARILIR VE SOSLANIP KAVANOZLANIR SOĞUK SERVİS YAPILIR.AFİYET OLSUN. :)
NOT: BU ANÇUEZ LERDEN  İSTENİRSE  ANÇUEZ TARAMADA YAPABİLİRSİNİZ.

Yorumlar