ChefTarkanSEMENER
MALZEMELER
1 KG HAMSİ YADA SARDALYA – 2 LİMON – DENİZ TUZU – KAPARİ
ÇİÇEĞİ
SOS İÇİN:SIZMA ZEYTİNYAĞI – SİRKE – SARIMSAK – LİMON – PUL
BİBER – TUZ – DERE OTU
HAZIRLANIŞI
KILÇIKLARI VE BAŞLARI AYIKLANMIŞ HAMSİLER YIKANDIKTAN SONRA
1 SAAT SOĞUK SUDA BEKLETİLİR.(3 KEZ SUYU DEĞİŞTİRİLİR.)
1 SAAT TUZDA 1 SAATTE LİMON SUYUNDA BEKLETİLİR. YIKANDIKTAN
SONRA ALTA SOS ,ÜZERİNE HAMSİ,ÜZERİNE SOS , ÜZERİNE HAMSİ ŞEKLİNDE DİZİLİR 24
SAAT ODA SICAKLIĞIDA BEKLETİLDİKTEN SONRA
DERİLİ YADA DERİSİZ OLARAK KAPARİ ÇİÇEĞİNE SARILIR VE SOSLANIP
KAVANOZLANIR SOĞUK SERVİS YAPILIR.AFİYET OLSUN. :)
NOT: BU ANÇUEZ LERDEN
İSTENİRSE ANÇUEZ TARAMADA
YAPABİLİRSİNİZ.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...