ENGİNAR KALPLERİYLE DİL BALIĞI
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
4 adet temizlenmiş dilbalığı fileto (1,4 kg)--8 adet
konserve enginar kalbi--2 adet mandalina
1 adet yumurta akı--Taze zencefil—Susam—Arpacık
soğan—Un—Süt--1 adet limon--Maydanoz
Tereyağı--Sızma zeytinyağı—Tuz—Karabiber
HAZIRLANIŞI
Enginar kalplerini sudan geçirdikten sonra dörde kesip 3-4
dakika buharda pişirin. Piştikten sonra kaba alıp zeytinyağı, tuz, karabiber ve
1 çorba kaşığı limon suyuyla tatlandırıp soğumaya bırakın.
2 çorba kaşığı susamı yapışmaz yüzeyli tavada 10 gram
zeytinyağıyla 10 dakika kavurun. 4 adet dilbalığı filetodan 16 adet uzun parça
çıkartıp filetoları sırayla rulo sarın. 4 adet bambu şişe 1 adet dilbalığı
rulosu, 2 adet enginar kalbi dilimi ve 1 adet dilbalığı rulosu dizip 8 dakika
buharda pişirin. Kalan dilbalığı rulolarını enginar kalbiyle bambu şişe dizip 8
adet şiş hazırlayın.
Hazırladığınız şişlerin 4 adedini yapışmaz yüzeyli tavada
bir tutam zencefil ve zeytinyağıyla renk değiştirene kadar pişirin. Kalan 4
adet şiş için ayrı bir yerde yumurta akı, kavrulmuş susam, 2 çorba kaşığı un,
bir tutam tuz, karabiber ve 50 ml sütle bir karışım hazırlayın. 4 adet şişi bu
karışıma bulayın. (Karışımın katı olmamasına dikkat edin.) Karışıma buladığınız
şişleri kızgın sıvıyağda 3-4 dakika kızartıp yağlı pişirme kağıdının üzerine
yerleştirin.
Taze sıkılmış mandalina suyunu arpacık soğanı ve 1 dal
doğranmış maydanozla küçük bir tencerede 1 dakika kaynatın. Sıktığınız
mandalina kabuklarının beyaz kısmını alın. Kabuğunu doğrayıp yarım çorba kaşığı
tereyağıyla yüksek ateşte 1 dakika soteleyin. Mandalina kabuğuyla aroma tize
ettiğiniz tereyağını süzerek mandalina suyuyla birleştirin. Karışım kaynadıktan
1 dakika sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız dilbalıklı şişleri isteğe
göre doğranmış taze soğan ve mandalina sosuyla servis yapın.AFİYET OLSUN.:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...