ENGİNAR KALPLERİYLE DİL BALIĞI

ENGİNAR  KALPLERİYLE   DİL BALIĞI

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

4 adet temizlenmiş dilbalığı fileto (1,4 kg)--8 adet konserve enginar kalbi--2 adet mandalina
1 adet yumurta akı--Taze zencefil—Susam—Arpacık soğan—Un—Süt--1 adet limon--Maydanoz
Tereyağı--Sızma zeytinyağı—Tuz—Karabiber

 HAZIRLANIŞI

Enginar kalplerini sudan geçirdikten sonra dörde kesip 3-4 dakika buharda pişirin. Piştikten sonra kaba alıp zeytinyağı, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı limon suyuyla tatlandırıp soğumaya bırakın.
2 çorba kaşığı susamı yapışmaz yüzeyli tavada 10 gram zeytinyağıyla 10 dakika kavurun. 4 adet dilbalığı filetodan 16 adet uzun parça çıkartıp filetoları sırayla rulo sarın. 4 adet bambu şişe 1 adet dilbalığı rulosu, 2 adet enginar kalbi dilimi ve 1 adet dilbalığı rulosu dizip 8 dakika buharda pişirin. Kalan dilbalığı rulolarını enginar kalbiyle bambu şişe dizip 8 adet şiş hazırlayın.
Hazırladığınız şişlerin 4 adedini yapışmaz yüzeyli tavada bir tutam zencefil ve zeytinyağıyla renk değiştirene kadar pişirin. Kalan 4 adet şiş için ayrı bir yerde yumurta akı, kavrulmuş susam, 2 çorba kaşığı un, bir tutam tuz, karabiber ve 50 ml sütle bir karışım hazırlayın. 4 adet şişi bu karışıma bulayın. (Karışımın katı olmamasına dikkat edin.) Karışıma buladığınız şişleri kızgın sıvıyağda 3-4 dakika kızartıp yağlı pişirme kağıdının üzerine yerleştirin.

Taze sıkılmış mandalina suyunu arpacık soğanı ve 1 dal doğranmış maydanozla küçük bir tencerede 1 dakika kaynatın. Sıktığınız mandalina kabuklarının beyaz kısmını alın. Kabuğunu doğrayıp yarım çorba kaşığı tereyağıyla yüksek ateşte 1 dakika soteleyin. Mandalina kabuğuyla aroma tize ettiğiniz tereyağını süzerek mandalina suyuyla birleştirin. Karışım kaynadıktan 1 dakika sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız dilbalıklı şişleri isteğe göre doğranmış taze soğan ve mandalina sosuyla servis yapın.AFİYET OLSUN.:)

Yorumlar