Z.YAĞLI YAPRAK SARMA
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
Pazı ,asma ,marol yada
kara lahana yaprağı—300 Gr Pirinç—300 Gr K.soğan—Dereotu—Maydanoz—T.
Nane—T. Soğan--1 Çay Bardağı Zeytinyağı--2 tatlı Kaşığı Şeker—1 tatlı
KaşığıTuz--Karabiber—Yeni Bahar-Tarçın – Dolmalık fıstık—Kuş üzümü--Ceviz
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Süzülmeye bırakın. Cevizleri
ayıklayın, mutfak robotunda irice çekin. Soğanları ayıklayıp, yıkayın. Kesme
tahtasında çok minik küpler halinde doğrayın. Dereotunu Maydanozu, nane ve T
Soğanı çok ince kıyın.
Yayvan bir tencereye
40 ml. zeytinyağını koyun. Isınınca soğanları ve fıstığı ilave edin,
Pembeleşene kadar çevirin, pirinci ekleyin ve çevirmeye devam edin. 250 ml.
sıcak su ilave edin , kuş üzümü, ceviz, şeker, yeni bahar, tarçın , karabiber
ve tuz ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten almanıza
yakın, dereotunu ,naneyi, maydanoz ve t. Soğanı ilave edip altını kapatın.
Haşlanmıs yapraklarımızı** kaynar suya atıp 1 dkk bekletmeniz yeterlidir**
dolma içiyle doldurun. Tencereye dizin, kalan zeytinyağını ekleyin. 125
ml. su ilavesiyle, bir limonu kabuklu yarın piyaz şeklinde doğrayıp üstüne
tabak kapatıp pişirin. Servis
tabağına dizin soğuk olarak
servis yapın. AFİYET OLSUN. :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...