Z.Y. KABAK ÇiÇEĞİ DOLMASI
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
12 Adet Kabak Çiçeği--200 Gr Pirinç—200 Gr
K.soğan—Dereotu—Maydanoz—T. Nane—T. Soğan--100 Gr Ceviz--1 Çay Bardağı
Zeytinyağı--2 tatlı Kaşığı Şeker—1 tatlı KaşığıTuz--Karabiber—Yeni Bahar-Tarçın
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp yıkayın. Süzülmeye bırakın. Cevizleri
ayıklayın, mutfak robotunda irice çekin. Soğanları ayıklayıp, yıkayın. Kesme
tahtasında çok minik küpler halinde doğrayın. Dereotunu Maydanozu nane ve T
Soğanı çok ince kıyın.
Yayvan bir tencereye
40 ml. zeytinyağını koyun. Isınınca soğanları ilave edin, Pembeleşene kadar
çevirin, pirinci ekleyin ve çevirmeye devam edin. 250 ml. sıcak su ilave edin,
ceviz, şeker, yeni bahar tarçın
karabiber ve tuz ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
.
Ateşten almanıza yakın, dereotunu ilave edip altını kapatın. Kabak çiçeklerini
dolma içiyle doldurun. Tencereye dizin, kalan zeytinyağını ekleyin. 125 ml. su
ilavesiyle, üstüne tabak kapatıp
pişirin. Servis tabağına dizin ılık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN. :)
Not -- Zeytinyaglı dolmalara tabiki fıstık konur bunu herkes bilir.Ben sadece o donem fıstıktan sıkılnıstım ceviz koydum, Ayrıca bazen de zeytinyaglılara cekirdeksiz visne koyarım ama bunu tarıfe ekleyince cok tuhaf elestiriler oluyor . Kendinize sıkı kalıplara sokmadan ruh halinize gore aslını degistirmeden ufak dokunuslar yapabirsiniz, mesela tüm omlet cesitlerne 3 ,5 tane cekirdeksiz zeytin atmak gibi, yorumlarınız icin simdiden tesekkür ederim...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...