LAKERDA

LAKERDA

Chef Tarkan SEMENER

HAZIRLANIŞI

  Takoz şeklinde kesilmiş torik balığının kanı çok iyi temizlenmelidir balığın ortasındaki kemiğin kanını almak için ince tel şiş ile kemik ortasından delik açılmalıdır güzel yıkandıktan sonra normal soğuk suyun içine bırakıp dolapta 24 saat beklemelidir bu 24 saatlik süre içerisinde her 4 saate bir suyu dökülüp temiz soğuk su ile değiştirilmelidir.

 6 kez suyu değiştikten sonra  turşu tuzu cam kavanozun dibine  dökülür tuzun üzerine  lakerda balığı konur kenarları ve üzeri tuzla kapatılır

  Torik ler 10 santimlik büyük parça olduğu için içine tuz oranını dengeli şekilde korur. 20 gün tuzda beklemiş takozlar pişmiş ve lakerda olmuştur.


Cam kavanozdan 1 takoz lakerda akşamdan çıkartılır soğuk suya batırılır bu suyun içinde 12 saat bekletilir arada 1 kez de suyu değişmesi daha da iyi olur derisi soyulur tuza değmiş etli kısımları yarım santim kesilir ve atılır içinin kemiği de çıkartıldıktan sonra dilimler şeklinde kesilir üzerine sızma zeytin yağı dökülür zeytin yağında da 6 saat bekletilir. servis tabağına dilimler çıkartılır üzerine kapari çiçeği konur yanlarına kırmızı soğan ile servis edilir. AFİYET OLSUN. :)

Yorumlar