LAKERDA
Chef Tarkan SEMENER
HAZIRLANIŞI
Takoz şeklinde
kesilmiş torik balığının kanı çok iyi temizlenmelidir balığın ortasındaki
kemiğin kanını almak için ince tel şiş ile kemik ortasından delik açılmalıdır
güzel yıkandıktan sonra normal soğuk suyun içine bırakıp dolapta 24 saat
beklemelidir bu 24 saatlik süre içerisinde her 4 saate bir suyu dökülüp temiz
soğuk su ile değiştirilmelidir.
6 kez suyu
değiştikten sonra turşu tuzu cam
kavanozun dibine dökülür tuzun
üzerine lakerda balığı konur kenarları
ve üzeri tuzla kapatılır
Torik ler 10
santimlik büyük parça olduğu için içine tuz oranını dengeli şekilde korur. 20
gün tuzda beklemiş takozlar pişmiş ve lakerda olmuştur.
Cam kavanozdan 1 takoz lakerda akşamdan çıkartılır soğuk
suya batırılır bu suyun içinde 12 saat bekletilir arada 1 kez de suyu değişmesi
daha da iyi olur derisi soyulur tuza değmiş etli kısımları yarım santim kesilir
ve atılır içinin kemiği de çıkartıldıktan sonra dilimler şeklinde kesilir
üzerine sızma zeytin yağı dökülür zeytin yağında da 6 saat bekletilir. servis
tabağına dilimler çıkartılır üzerine kapari çiçeği konur yanlarına kırmızı
soğan ile servis edilir. AFİYET OLSUN. :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...