KARİDES ŞİŞ

KARİDES ŞİŞ

 Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

9 adet orta boy İskenderun Karidesi - 2 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı soya sosu - 1 tatlı kaşığı zeytinyağı - 3 adet ahşap şiş - ½ limonun suyu

YAPILIŞI



Karidesleri soğuk su ile yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla başından kuyruğuna kadar bir çizik atıp içindeki damarı temizleyin. Her şişe üç adet gelecek şekilde aynı hizada karidesleri yerleştirin. Bir kabın içerisine zeytinyağı, soya sosu, nar ekşisi ve limonun suyunu koyup karıştırın. Izgarada 11 dakika pişirin. Pişirme sırasında sık sık fırça ile sos sürün. Afiyet olsun.:) 

Yorumlar