KARİDES ŞİŞ
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
9 adet orta boy İskenderun Karidesi - 2 yemek kaşığı nar
ekşisi2 yemek kaşığı soya sosu - 1 tatlı kaşığı zeytinyağı - 3 adet ahşap şiş -
½ limonun suyu
YAPILIŞI
Karidesleri soğuk su ile yıkayın. Keskin bir bıçak
yardımıyla başından kuyruğuna kadar bir çizik atıp içindeki damarı temizleyin.
Her şişe üç adet gelecek şekilde aynı hizada karidesleri yerleştirin. Bir kabın
içerisine zeytinyağı, soya sosu, nar ekşisi ve limonun suyunu koyup karıştırın.
Izgarada 11 dakika pişirin. Pişirme sırasında sık sık fırça ile sos sürün.
Afiyet olsun.:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...