KALAMAR TAVA


KALAMAR TAVA

Fıstıklı Tarator ile

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER:

KALAMAR 1 Kg - SODA 1 ŞİŞE - BİRA 1/2 ŞİŞE -TOZ ŞEKER 1 TATLI KAŞIĞI - D. TUZU 1 TATLI KAŞIĞI - LİMON1/2 - BEYAZ UN

TARATOR SOS İÇİN

MAYONEZ – YOĞURT – Y.TOZ FISTIK –  CEVİZ PARÇACIKLARI-TUZ – ŞEKER – B.ŞARAP SİRKESİ- SARMISAK


HAZIRLANIŞI:

TUZ  VE  TOZ ŞEKERLE  EN AZ  30  DAKİKA  ELLE  OVDUĞUMUZ KALAMARLARIMIZIN  ÜZERİNE  SODA,BİRA  VE  LİMONUMUZU EKLEYELİM   2  SAAT  BEKLETTİKTEN  SONRA  UNLAYARAK  KIZGIN YAĞDA  KIZARTALIM.AFİYET OLSUN. :)

Yorumlar