KABAK MÜCVER

KABAK MÜCVER

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMEER

KOYU YEŞİL KABAK 5 ADET-T.SOĞAN 1 DEMET-DERE OTU 1 DEMET –T.NANE 1 DEMET-YUMURTA 1 ADET
YETERİNCE UN SIZMA ZEYTİNYAĞI- KARABİBER 1 ÇAY KAŞIĞI- TUZ


HAZIRLANIŞI

RENDELENMİŞ KABUKLU KABAKLARIMIZIN İÇİNE NANE  SOĞAN VE DERE OTUMUZU DOGRADIKTAN


SONRA TUZ VE KARABİBERİMİZİ EKLEYELİM  YUMURTAMIZI KIRIP YARIM SAAT BEKLETELİM.  BAL  KIVAMINDAN BİRAZ KOYU OLANA DEK UNUMUZU İLAVE EDELİM. SIZMA ZEYTİNYAĞINDA YEMEK KAŞIĞI YARDIMIYLA YUMURTA BÜYÜKLÜGÜNDE TAVADA YASSI DAİRELER ŞEKLİNDE ÜZERİNE BASTIRARAK PİŞİRELİM.. İNCE OLMASI VE FAZLA KIZARMAMASI GEREKLİDİR İÇİ HAFİF SULU KALMALIDIR..  YANINDA SARMISAKLI YOGURTLA  SICAK OLARAK SERVİS YAPALIM.

Yorumlar