HUMUS
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
Yarım kg. Haşlanmış nohut
2 kahve fincanı tahin
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak
ÜZERİ İÇİN
Maydonoz—Kimyon--Pul biber
HAZIRLANIŞI
Nohutu haşlayın ve suyunu ayırın. Nohut ve 1 kahve fincanı
nohut suyu, kimyon ve sarımsağı rondodan geçirin. Zeytinyağı ve limon suyunu
ekleyin ve tekrar çırpın. Tahini ilave edin, dövülmüş sarımsağı ekleyin
karıştırın. Humusun yoğunluğu hala katıysa ayırdığınız nohut suyundan veya
biraz sıcak su ekleyip biraz yumuşatın. Servis tabağına alın ve iyice
karıştırın. Üzerine biraz zeytinyağı döküp, maydonoz veya turşu ile
süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...