HUMUS

HUMUS

 Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

Yarım kg. Haşlanmış nohut
2 kahve fincanı tahin
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak

ÜZERİ İÇİN

Maydonoz—Kimyon--Pul biber

HAZIRLANIŞI

Nohutu haşlayın ve suyunu ayırın. Nohut ve 1 kahve fincanı nohut suyu, kimyon ve sarımsağı rondodan geçirin. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin ve tekrar çırpın. Tahini ilave edin, dövülmüş sarımsağı ekleyin karıştırın. Humusun yoğunluğu hala katıysa ayırdığınız nohut suyundan veya biraz sıcak su ekleyip biraz yumuşatın. Servis tabağına alın ve iyice karıştırın. Üzerine biraz zeytinyağı döküp, maydonoz veya turşu ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN. :)

Yorumlar