FASÜLYE PİLAKİ

FASÜLYE  PİLAKİ

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

250 Gr Kuru Fasulye--4 Adet Kuru Soğan--6 Diş Sarımsak--1 Adet Havuç--1 Adet Patates--1 Adet Kereviz--1 Adet Sivribiber--1 Dal Kereviz yaprağı--5-6 Sap Maydanoz--5-6 Adet Kesme Şeker--30-40 Adet Tane Karabiber--1 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı--Tuz

HAZIRLANIŞI



Geceden ıslatılmış fasulyeler, haşlanır, yumuşadıklarında suyu dökülür, soğuk suyla durulanır, süzülmeye bırakılır. 1 çorba kaşığı yağ ayrılıp gerisi tencerede kızdırılır, piyaz şeklinde doğranmış soğanlar kesme şekerler atılıp yumuşayıncaya kadar kavrulur. Küp, küp doğranmış havuçlar ilave edilip kavurmaya devam edilir.  karabiber taneleri ve bir miktar ılık su ilavesi ile havuçlar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Fasulyeler, ince doğranmış biberler ve küp doğranmış kereviz ve patatesler ilave edilir. Üstüne çıkıncaya kadar sıcak su ilave edilir, tuzu konur. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, altı kapatılırken doğranmış maydanoz ve kereviz yaprakları konulur, kapağı kapalı 20 dakika dinlendirilip servis tabağına alınır, kalan yağ üzerine gezdirilir. Sıcak veya soğuk ikram edilebilir  rendelenmiş bir veya iki domates de konulabilir.AFİYET OLSUN.:)

Yorumlar