FASÜLYE PİLAKİ
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
250 Gr Kuru Fasulye--4 Adet Kuru Soğan--6 Diş Sarımsak--1
Adet Havuç--1 Adet Patates--1 Adet Kereviz--1 Adet Sivribiber--1 Dal Kereviz
yaprağı--5-6 Sap Maydanoz--5-6 Adet Kesme Şeker--30-40 Adet Tane Karabiber--1
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı--Tuz
HAZIRLANIŞI
Geceden ıslatılmış fasulyeler, haşlanır, yumuşadıklarında
suyu dökülür, soğuk suyla durulanır, süzülmeye bırakılır. 1 çorba kaşığı yağ
ayrılıp gerisi tencerede kızdırılır, piyaz şeklinde doğranmış soğanlar kesme
şekerler atılıp yumuşayıncaya kadar kavrulur. Küp, küp doğranmış havuçlar ilave
edilip kavurmaya devam edilir. karabiber
taneleri ve bir miktar ılık su ilavesi ile havuçlar yumuşayıncaya kadar
kaynatılır. Fasulyeler, ince doğranmış biberler ve küp doğranmış kereviz ve
patatesler ilave edilir. Üstüne çıkıncaya kadar sıcak su ilave edilir, tuzu
konur. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, altı
kapatılırken doğranmış maydanoz ve kereviz yaprakları konulur, kapağı kapalı 20
dakika dinlendirilip servis tabağına alınır, kalan yağ üzerine gezdirilir.
Sıcak veya soğuk ikram edilebilir
rendelenmiş bir veya iki domates de konulabilir.AFİYET OLSUN.:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...