DAKOS ( KOUKOUVAYA)
GiRiT
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
1 adet Girit peksimedi (arpa unundan)
1 büyük olgun domates
2-3 kaşık ufalanmış beyaz peynir (Yunan Fetası, Türk teneke
peyniri ya da tulum loru)- Zeytinyağı- Kekik- Deniztuzu- Kapari
TARİF
Girit peksimetlerini ıslatmadan yemek her yiğidin harcı
değil. Dişlerini sağlam değilse hiç denemeyin derim. Her şeyde olduğu gibi bu
peksimetlerin de bir usulü var. Peksimedi ya çeşmeden akan suyun içinde
tutacaksınız ya da 1 kase suya daldırıp çıkaracaksınız. Ben size akan suyun
altında tutmayı tavsiye ederim. Çünkü böylece elinizde dayılmayacak kadar yumuşadığından
emin olabiliyorsunuz. 1 kase suya daldırmak dendiğinde, ne kadar kalması
gerektiğini belirtmek çok zor ve peksimet bir anda öyle çok yumuşayabilir ki
tutup kaseden bütün halde çıkarmak mümkün olmayabilir.
Dediğim şekilde yumuşattığım peksimedi tabağa alıyoruz.
Üstüne olgun, kıpkırmızı bir yaz domatesini rendeliyoruz. Tuzunu ve kekiğini
atıp bolca sızma zeytinyağı gezdiriyoruz.
Üstüne beyaz peynirimizi ufaladıktan sonra, tekrar kekik,
tekrar zeytinyağı gezdiriyoruz. En üstünü de (tercihen ev yapımı) kaparilerle
süslüyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...