AHTAPOTLU DENiZ BÖRÜLCESi
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
DENİZ BÖRÜLCESİ- AHTAPOT-RENKLİ BİBERLER-LİMON –SARIMSAK-
DENİZ TUZU-TANE KARABİBER-SIZMA ZEYTİNYAĞI-BEYAZ ŞARAP
HAZIRLANIŞI
1--TUZSUZ SUDA DENİZ BÖRÜLCEMİZİ AYIKLANABİLECEK KIVAMA
GELENE KADAR HAŞLAYIP AYIKLAYALIN
2--AHTAPOTLARIMIZI SUSUZ
TENCEREYE KOYALIM .DENİZ TUZU TANE KARABİBER 1 KADEH BEYAZ ŞARAPLA KISIK ATEŞTE PİŞİLELİM.
(VANTÜZLERİNİ ATMAYALIM )
3--LİMON SARIMSAK ÇEKİLMİŞ TANE KARABİBER SIZMA ZEYTİNYAGINI
BİR KAPTA ÇIRPARAK YOGUNLAŞTIRALIM
4—RENKLİ BİBERLERİ ÜZERİNE DEKOR YAPABİLMEK İÇİN İNCE
ŞERİTLER HALİNDE KESELİM HAZIRLADIGIMIZ MALZEMELERİN TAMAMINI KARIŞTIRIP SERVİS
YAPALIM..(DENİZ BÖRÜLCESİ ÇOK TUZLU BİTKİ OLMASI NEDENİYLE TUZ KULLANMAYIN -SOSU SON ANDA MASAYA GİDECEGİ
ZAMAN VERELİM)
Süper
YanıtlaSilEllerinize sağlık daha önce hiç ahtopot pişirmedim.Ama çok güzel ve basit anlatmışsınız deneyeceğim.
YanıtlaSil👍
YanıtlaSil