AHTAPOT IZGARA
*Tarif 2 *
Biber sos ile
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
1,3 kg ahtapot
700 gram patates
Közlenmiş kırmızıbiber
1/2 soğan
Biberiye
Fesleğen
Maydanoz
Defne
Tereyağı
Sızma zeytinyağı
Tuz, Tane karabiber
HAZIRLANIŞI
Düdüklü tencereye ahtapotu yerleştirip üzerini örtecek kadar
su ile doldurun. Tencerenin içine 1 dal biberiye, 1 dal fesleğen, 1 yaprak
defne, birkaç adet tane biber ve bir diş sarımsak ekleyip 15 dakika pişirin.
Piştikten sonra düdüklü tencerenin kapağını açın ve ahtapotu
kendi suyuyla soğumaya bırakın.
Patateslerin kabuklarını soyun ve cips şeklinde ince
halkalar kesin. Kağıt ile kuruladıktan sonra 1 dal biberiye, tereyağı,
zeytinyağı ve bir diş sarımsak ile
IZGARA EDİN
IZGARA EDİN
Ahtapot ılıdıktan sonra temizleyin. Tüylü kısımlarını ve
vantuzlarını (emici kısımlarını) ayıkladıktan sonra parçalara bölün.
Başka bir tavada jülyen şeklinde doğranmış soğanı
zeytinyağıyla soteleyip içine iri, küp şeklinde kesilmiş ve sotelenmiş
biberleri, sotelenmiş patatesleri, ahtapotu ve birkaç damla suyu ekleyin.
Gerekirse bir tutam tuz serpin ve tencerenin kapağını
kapatıp 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra sebze ve kıyılmış maydanoz ile
servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...