USKUMRU DOLMASI
Chef Tarkan SEMENER
MALZEMELER
1.5 kg soğan--6 adet yumurta--3 kilo uskumru--2 su bardağı
un--100 gr kuş üzümü--200 gr ceviz içi--750 gr zeytinyağ---1 paket yenibahar---100
gr beyaz fıstık--2 su bardağı galeta unu—Karabiber--Tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın,
kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın. Etlerini yumuşatarak kılçık ile
beraber çıkarın. Etlerini kıyın, doğranmış soğan, beyaz fıstık ve zeytinyağı
ile kavurun. Kıyılmış etleri çekilmiş ceviz içi, kuş üzümü, tuz biber,
yenibahar ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup ateşten alın, soğumaya
bırakın.
Bir adet limonun suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme
ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya ardından da galeta ununa
bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın. AFİYET OLSUN. :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...