AHTAPOTLU DENiZ BÖRÜLCESi

AHTAPOTLU DENiZ BÖRÜLCESi

Chef Tarkan SEMENER

MALZEMELER

DENİZ BÖRÜLCESİ- AHTAPOT-RENKLİ BİBERLER-LİMON –SARIMSAK- DENİZ TUZU-TANE KARABİBER-SIZMA ZEYTİNYAĞI-BEYAZ ŞARAP

HAZIRLANIŞI

1--TUZSUZ SUDA DENİZ BÖRÜLCEMİZİ AYIKLANABİLECEK KIVAMA GELENE KADAR HAŞLAYIP AYIKLAYALIN

2--AHTAPOTLARIMIZI SUSUZ  TENCEREYE KOYALIM .DENİZ TUZU TANE KARABİBER  1 KADEH BEYAZ ŞARAPLA KISIK ATEŞTE PİŞİLELİM. (VANTÜZLERİNİ ATMAYALIM )

3--LİMON SARIMSAK ÇEKİLMİŞ TANE KARABİBER SIZMA ZEYTİNYAGINI BİR KAPTA ÇIRPARAK YOGUNLAŞTIRALIM

4—RENKLİ BİBERLERİ ÜZERİNE DEKOR YAPABİLMEK İÇİN İNCE ŞERİTLER HALİNDE KESELİM HAZIRLADIGIMIZ MALZEMELERİN TAMAMINI KARIŞTIRIP SERVİS YAPALIM..(DENİZ BÖRÜLCESİ ÇOK TUZLU BİTKİ OLMASI NEDENİYLE TUZ  KULLANMAYIN -SOSU SON ANDA MASAYA GİDECEGİ ZAMAN VERELİM)


Yorumlar

Yorum Gönder

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim...